Po tragiškos ugniagesio šeimos žūties, aiškėja naujos aplinkybės, visureigio vairuotojas gydomas Kauno klinkose | Kas vyksta Kaune

Po tragiškos ugniagesio šeimos žūties, aiškėja naujos aplinkybės, visureigio vairuotojas gydomas Kauno klinkose

delfi.lt 2015/10/09 11:55
DELFI nuotr.

Ketvirtadienį Radviliškyje į paskutinę kelionę palydėta per siaubingą avariją prie Plungės žuvusi beveik visa radviliškiečių šeima, o penktadienį, Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios rezonansinės avarijos, per kurią žuvo trys žmonės ir keturi buvo sužeisti, surengta spaudos konferencija.

[galerija kiek=”16″]

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis ir Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Juozas Sykas papasakojo, kad labai daug aiškumo į avarijos tyrimą įnešė dienos šviesoje apžiūrėta įvykio vieta ir apklausti liudininkai iš Kuršėnų, Telšių bei Šiaulių.

BMW ekipažas po praleisto savaitgalio prie jūros važiavo iš Palangos namo. Visureigio ekipažas taip pat vyko į namus Klaipėdoje, po savaitgalio, praleisto kaime prie Kuršėnų.

Pasak, Klaipėdos kelių policijos vyriausiosios tyrėjos Ainos Skromanienės, ypatingai vertingą informaciją pateikė liudininkė iš Šiaulių, kuri važiavo paskui automobilį BMW.

BMW ją aplenkė leistinoje vietoje, gan toli iki avarijos vietos. Tamsu dar nebuvo, kai liudininkė pamatė, kad tolumoje nuo kalno priešingoje eismo pusėje važiuojantis visureigis „Hyundai Galloper“ staiga pradėjo važiuoti į priešingą eismo pusę.

BMW vairuotojas iki paskutinės akimirkos nesiėmė jokių veiksmų. Daroma teorinė prielaida, kad galbūt BMW vairuotojas tuo metu buvo nukreipęs dėmesį nuo kelio, kalbėjo su žmona, buvo atsisukęs į ant galinės sėdynės sėdinčias dukras ar pan.

Prieš pat susidūrimą BMW vairuotojas vis dėlto pasuko vairą į priešingą eismo pusę. Deja, tuo metu į savo eismo juostą grįžo ir visureigis.

Spėjama, kad visureigio vairuotojas 44 metų klaipėdietis Igoris S. užsnūdo vairuodamas, nes jam nebuvo ką lenkti. Kelias buvo tuščias, kita mašina už visureigio važiavo apie 100 metrų atstumu.

Prieš šešis metus visureigio vairuotojas buvo baustas už avariją, kurią 2009-ųjų birželio 11 d. Klaipėdoje, Minijos g., sukėlė būdamas neblaivus. Beje, tąsyk avariją jis sukėlė vairuodamas tą patį visureigį. Jam už tai buvo skirta 4 tūkst. litų bauda.

Dabar Igoris S. gydomas Kaune ir įvykio aplinkybių neatsimena. Taip pat ligoninėje gydoma jo žmona ir dukra.

Vienintelė likusi gyva BMW ekipažo narė – 11-metė mergaitė, yra pabudusi iš komos, tačiau apie šeimą ištikusią tragediją ji dar nieko nežino.

DELFI primena, kad siaubinga avarija įvyko praėjusį sekmadienį, apie 18.50 val., prie Plungės, kai kaktomuša susidūrus automobiliams „BMW 520i“ ir „Hyundai Galloper“, iš karto žuvo BMW keleivės: 31-erių Milda Dargužienė ir trejų metukų jos dukra Ugnė (mergaitė per avariją iškrito iš specialios kėdutės ir rasta už kelių metrų nuo mašinos). Po poros valandų BMW vairuotojas 36 metų Ramūnas Dargužas mirė Plungės ligoninėje.

Pareigūnai kategoriškų išvadų dar nedaro. Tai bus padaryta, tik po ekspertizių.

Šiais metais Plungės rajone per avarijas jau žuvo 8 żmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA