Nomeda Marčėnaitė perdavė ypatingiems Kauno rajono vaikams spalvingus linkėjimus | Kas vyksta Kaune

Nomeda Marčėnaitė perdavė ypatingiems Kauno rajono vaikams spalvingus linkėjimus

Krs.lt nuotr.

Straksinčių kiškių kupinas dviejų metrų dydžio paveikslas, kurį spalvino šimtai vaikų, rugsėjo pradžioje susirinkusių į saugaus eismo renginį „Eismo kiškiai“, – štai tokią dovaną dailininkė Nomeda Marčėnaitė atvežė jos nekantriai laukusiems neįgaliems Kauno rajono vaikams.

[galerija kiek=””]

„Nomeda, ar paseksi man pasaką?“ – klausė jos rankos įsikabinęs Tautvydas. Negalią turinčio berniuko mama pasakojo, kad sūnus užaugo klausydamasis Nomedos Marčėnaitės sukurtų audio pasakų, todėl dailininkės viešnagės laukė su didžiuliu nekantrumu. Tautvydas, kaip ir dar keliolika negalią turinčių Kauno rajono vaikų, kasdien lanko Dienos socialinės globos centrą, kur vaikai ne tik lavinami, mankštinami, ugdomi, bet ir mokomi kasdieniame gyvenime taip reikalingų įgūdžių: nuo lovos klojimo iki šeimininkavimo virtuvėje.

„Kurdama šį zuikių piešinį, pati sugrįžau į vaikystę ir patyriau didžiulį malonumą. Dabar, dovanodama šį vaikų nuspalvintą paveikslą jums, jaučiu ypatingą atradimo ir pažinimo džiaugsmą. Kai jūsų klausia „Kada esi laimingas? “, jūs atsakote: „Dabar“. Ir tai nuostabu. Jūs, vaikai, mokote mus gyvenimo džiaugsmo ir optimizmo. Ne veltui šio Centro darbuotojai su meile jus vadina „ypatingais vaikais“ – tokie išties esate,“ – kalbėjo N. Marčėnaitė.

Autorinis Nomedos darbas, prie kurio savo mažą rankelę ir nuoširdžius linkėjimus pridėjo „Eismo kiškiuose“ saugaus eismo su visa šeima mokęsi Vilniaus vaikai, papuošė Dienos socialinės globos centro dailės ir muzikos užsiėmimų kambarį. „Tai turbūt mėgstamiausias kambarys mūsų centre – net ir jokiu instrumentu niekada negroję vaikai su didžiausiu malonumu muša būgnus ar skambina pianinu“, – sakė su specialių poreikių turinčiais vaikais kasdien dirbantys rūpestingi centro specialistai.

„Džiaugiamės galėdami ne tik prisidėti prie mažųjų eismo dalyvių saugumo, bet ir tiesti tiltus tarp vaikų: šventės dalyviai su dideliu užsidegimu ir įkvėpimu spalvino „Eismo kiškių“ paveikslą-dėlionę, žinodami, kad šie spalvingi linkėjimai bus perduoti neįgaliems vaikams, juos įkvėps ir žadins kūrybingumą. Juk tokia ir yra šios socialinės iniciatyvos prasmė – mokyti ir mokytis visiems kartu, tad piešinį kūrę vaikai ne tik mokėsi patys, bet ir prisidėjo prie saugaus eismo kultūros sklaidos“, – sakė renginį „Eismo kiškiai“ iniciavusios, gyventojų saugumu besirūpinančios bendrovės „Mokilizingas“ generalinis direktorius Jurgis Rubaževičius.

Socialinė iniciatyva „Eismo kiškiai“ vyko rugsėjo 5 d., Vilniuje. Nemokamame renginyje apsilankė per tūkstantis šeimų, saugaus eismo kvietė mokytis renginio partneriai – Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos Raudonojo kryžiaus organizacija, Vilniaus apskrities VPK kelių policijos valdyba ir renginio iniciatorius, bendrovė „Mokilizingas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA