Kauniečiai vis dažniau renkasi unikalius daiktus iš senturgių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai vis dažniau renkasi unikalius daiktus iš senturgių

Lietuvoje prigijo mada originalių, vienetinių, niekur nematytų daiktų ieškoti senturgiuose. Naujam gyvenimui prikelti daiktai gali atrodyti ne tik labai įdomiai, bet ir padėti sutaupyti, o su laiku tokių daiktų vertė tik augs. Tampa vis populiariau patinkančių senovinių daiktų ieškoti pas sendaikčių pardavėjus. Šį penktadienį prekybos miestelyje „Urmas“ prasidedantis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“ – bene didžiausias tokio pobūdžio renginys ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinėse šalyse.

[galerija kiek=”3″]

Jau devintus metus Kaune organizuojamuose senturgiuose dalyvaujantis Valerijus Kudrešovas su žmona prekyba sendaikčiais užsiima daugiau nei dešimtmetį. Jo vertinimu, Kaune organizuojami senturgiai labai skiriasi nuo panašių renginių, organizuojamų kituose miestuose.

„Kaune susirenka apie daiktų kokybę gerai nusimananti publika, pirkėjai turi žinių, čia mažiau šiaip vaikštinėjančių smalsuolių“, – pastebi V. Kudrešovas. Valerijų džiugina, kad žmonės vis labiau ima vertinti kokybę, o tarp sendaikčių ieško ne pigių prekių, o geriau brangesnių, bet firminių, pagamintų iš kokybiškų medžiagų, išskirtinio dizaino.

Rudenį vykstančio senturgio Kaune laukia ir senovinėmis norvegiškomis krosnimis prekiaujantis Julius Rašimas iš Šiaulių.

„Artėjant žiemai mano krosnys sulaukia kur kas didesnio dėmesio, todėl iš anksto pasirūpinu platesniu asortimentu“, – sako J. Rašimas. Paklaustas, kodėl parduoda tik norvegiškas krosnis, vyras tikina, kad jos – pačios geriausios.

„Šiaulių universiteto labolatorijoje per mikroskopą teko apžiūrėti lydinius, iš kurių gaminamos krosnys Čekijoje, Turkijoje ar Kinijoje. Palyginus su norvegiškomis – visų jų sudėtyje matyti oro pūslelės. Ypač daug jų kiniškose krosnyse. O norvegiškame lydinyje nematyti nė pūslelės. Tai daug pasako apie krosnies kokybę ir šilumos varžą“, – įsitikinęs pardavėjas.

Nors orų prognozės artėjantį savaitgalį pranašauja gerą orą, nuo netikėtų oro permainų pirkėjus ir sendaiktininkus tradiciškai saugos patikimos priedangos. Kad būtų užtikrinta komfortiška prekyba, senų daiktų mugėje bus įrengtos net 4 didelės palapinės, kurių bendras plotas viršys 4000 kv. m.

Planuojama, kad septintus metus organizuojame senturgyje dalyvaus beveik pusė tūkstančio sendaiktininkų ir antikvaro kolekcininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Čekijos. Tikimasi, kad šio rudens renginyje bus daugiau dalyvių iš kaimyninės Lenkijos. Tradicinis sentrugis „Laiko ratu“ prekybos miestelyje „Urmas“ vyks spalio 9–11 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA