Startavo jubiliejinis 25-asis šokio festivalis „Aura“ | Kas vyksta Kaune

Startavo jubiliejinis 25-asis šokio festivalis „Aura“

R. Tenio nuotr.

Jau 25-ąjį kartą Tarptautinis šokio festivalis „Aura“ pakvietė pasidžiaugti nuostabiais šokių spektakliais. Atidarymo dieną sveikinimų negailėjo valdžios ir meno atstovai.

Nacionaliniame dramos teatre šokio mėgėjai susirinko jubiliejinį kartą. Šiais metais kaunietiškas festivalis „Aura“ švenčia 25-ąjį gimtadienį, tad ta proga pakvies paklaidžioti po netikėtas erdves ir ten pamatyti šokio grožį. Šiemet ypatingas dėmesys skiriamas Italijai.

Festivalį pradėjo italų trupė „Virgilo sieni“. Dar prieš tai pirmieji žiūrovai ir renginio rengėjai buvo pasveikinti valdžios atstovų.

„Galite didžiuotis, kad Kaune gimė šiuolaikinio šokio tradicija. It visa tai sukūrė viena žmogus – kuris labai tikėjo tuo, ką darė. Perduodu kultūros ministro padėką, jums Birute Letukaite, kad kuriate Kauną kaip atvirą miestą, kaip modernų miestą. Ačiū jums už didžiulę svajonę ir jos įgyvendinimą“, renginio pradžioje kalbėjo Kultūros viceministrė Patricija Poderytė.

„Tarptautinis šokio festivalis „Aura“ – tikras Kauno kultūros perlas. Džiugu, kad festivalis suteikia galimybę pamatyti pasaulinio garso projektus. Džiugu, kad Kaunas pilnas kultūros“, emocijomis dalinosi Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Patys organizatoriai taip pat neslepia džiaugsmo, jog festivalis taip išaugo ir nuolat pritraukia įvairiausių žmonių, kuriems įdomus šokio menas.

„Siekiant tikslo, svarbu noras, energija, užsidegimas. Mane vedė išprotėjęs noras eiti į priekį. Kartu su mumis ėjo ir publika, kuri kartu augo ir gausėjo. Jai esu labai dėkinga“, – tikino festivalio „Aura” meno vadovė Birutė Letukaitė.

Festivalio programoje taip pat numatyti pasirodymai netradicinėse erdvėse: lankytojai bus pakviesti į ekskursiją po Kauno senamiestį ir pamatys keturis pasirodymus, kurie vyks buvusiame fabrike „Lituanica“, piligrimų svečių namuose „Domus pacis“ ir Povilo Stulgos muzikos instrumentų muziejuje.

Žiūrovai taip pat matys Pietų Korėjos, Izraelio, Olandijos, atlikėjų pasirodymus. Iš viso festivalyje laukiama apie 60 svečių iš užsienio.

Festivalio programą galite rasti „Auros“ internetiniame puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA