A.Guogai suteiktas LSU garbės daktaro vardas | Kas vyksta Kaune

A.Guogai suteiktas LSU garbės daktaro vardas

BNS 2015/10/06 15:38
Archyvo nuotr.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) Senatas europarlamentarui, sporto mecenatui liberalui Antanui Guogai suteikė garbės daktaro vardą.

Kaip pranešė LSU, A.Guoga universiteto mecenatas yra nuo 2012 metų: jis skaito atviras paskaitas apie sporto ir verslo plėtrą, remia gabiausius studentus, steigdamas stipendijas ir finansuodamas fakultetų veiklą.

LSU pranešime pabrėžiama, jog A.Guogos lėšomis atnaujinta istorinė LSU sporto salė, jis ne kartą skyrė paramą LSU krepšinio vyrų bei moterų komandoms. 2009 metais politiko pastangomis surinkta milijoninė parama Lietuvos krepšinio federacijai įsigyjant teisę varžytis Pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje, kur iškovotas bronzos medalis.

2010–2012 metais A.Guoga ėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovo pareigas, nuo 2010 metų iki šiol yra Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto narys ir viceprezidentas. 2012 metais jis buvo Lietuvos olimpinis atašė Londono olimpinėse žaidynėse, o 2014 metais išrinktas Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidentu.

„Antano Guogos sąsajos su akademine veikla prasidėjo prieš penkerius metus, kai jis kaip lektorius ir klausytojas dalyvavo bendroje tarptautinėje LSU ir Vusterio universiteto krepšinio trenerio magistro studijų programoje. A.Guoga padėjo ją rengti ir įgyvendinti, konsultavo studentus, dalyvavo seminaruose apie krepšinio komandų žaidybinės veiklos rodiklių vertinimą“, – pranešime cituojamas LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA