„HOP DOC gastropub“ – daugiau nei šimtas alaus rūšių ir Gourmet burgeriai | Kas vyksta Kaune

„HOP DOC gastropub“ – daugiau nei šimtas alaus rūšių ir Gourmet burgeriai

R.Tenio nuotr.

Vasaros pabaigoje senamiestyje duris atvėręs gastropabas „Hop Doc“ kviečia užeiti ir paskanauti ne tik įvairaus alaus iš viso pasaulio, bet taip pat ir itin kokybiško maisto. Gurmaniškas maistas ir įvairūs gėrimai paverčia šią vietą išties išskirtine.

„HOP DOC“ garstropabas pasižymi aukštos klasės ir dideliu alaus pasirinkimu, tad kiekvienas atras gėrimą pagal savo pomėgius. Pats pavadinimas jau išduoda tai, jog čia dirba tikri apynių mokslų daktarai, kurie išmano visas alaus subtilybes. Bare galima paragauti daugiau nei 100 „kraft“ alaus rūšių –  daugumos iš jų net nėra meniu. Tinkamiausią alų rekomenduos specialiai apmokyti barmenai.

„Didėja gero alaus vartojimas, kuris verdamas mažose daryklose, o supratimas, jog geras alus priklauso tik vienai šaliai, nyksta. „Kraft“ alus tampa pasauline tendencija. Pas mus galima paragauti ir išskirtinio alaus – vieninteliai Lietuvoje pilame alų iš San Francisko „Anchor Steam“. Taip pat rasite alaus iš Škotijos, Amerikos, Anglijos, Japonijos, Danijos, Islandijos, Vokietijos ir kitų pasaulio šalių“, – kalbėjo „HOP DOC“ gastropabo savininkas Mindaugas Urmanavičius.

Kelis kartus per mėnesį bare rengiamos alaus degustacijos. Jų metu lankytojai gali neišeidami iš baro paragauti gardžiausių alaus rūšių ir prie jų derančių užkandžių. Beje, baro įkūrėjas tikina, jog kartais degustacijos peržengia baro ribas ir kartu su komanda tenka rengti alaus degustacijas uždaruose vakarėliuose.

Bare prie išskirtinio alaus pasiūlomas ir kokybiškas maistas. Čia viskas daroma vietoje: ruošiami padažai, plakami majonezai ir visos kitos smulkmenos, kurios padaro patiekalus ypatingus. Tam, kad patiekalai įgautų išskirtinį  skonį, jų ruošime naudojamas medžio anglies grilius. M. Urmanavičius sako, jog bare maistas yra nesugadintas, nes virtuvės meistrai viską atlieka savomis rankomis, todėl gali garantuoti kokybę.

„HOP DOC“ gastropabe pasimėgauti gardžiais patiekalais gali ir gurmanai. Čia patiekiamos ne tik jūros gėrybės, bet taip pat ir „Gourmet“ burgeriai. Patys virtuvės šefai sugalvojo gurmaniškus burgerių receptus, suderino skonius ir pateikia klientams skaniausius patiekalus. Bandelės burgeriamas kepamos vietinėje senamiesčio kepyklėlėje, pagal suderintą receptą. Ko gero, Kaune nėra tokios vietos, kur burgeriai ruošiami su ėriena bei fetos sūriu, tuno kepsniais ir avokadu ar jautiena su karamelizuotais svogūnais. Be burgerių meniu dar galima rasti „Barbeque“ šonkauliukus, gaminamus naudojant 10 metų išlaikymo dūminį viskį, Angus jautienos didkepsnį bei kitus patiekalus.

„HOP DOC“ gero alaus ir ypatingai skanaus maisto mėgėjų laukia senamiestyje, M. Daukšos g. 23 (buvęs „Genys“).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA