Sporto viešbutis taps naujaisiais LSU studentų namais | Kas vyksta Kaune

Sporto viešbutis taps naujaisiais LSU studentų namais

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Lietuvos sporto universitetas sulaukė džiugios naujienos iš šalies Vyriausybės. Jos posėdyje nutarta Lietuvos sporto universitetui perduoti patikėjimo teise Sporto viešbutį, esantį Kaune, Aušros g. 42A.

„Labai džiaugiamės gavę teisę naudoti Sporto viešbutį Universiteto reikmėms. Tikimės, kad šis dvylikos aukštų pastatas po remonto taps tikraisiais Studentų namais – juose gyvens ir LSU studentai, ir pagal mainų programas į Universitetą atvyksiantys užsienio studentai, jungtinių studijų doktorantai, ir dėstytojai bei mokslo darbuotojai. Iki šiol LSU besimokantys studentai iš Lietuvos ir užsienio buvo apgyvendinami vieninteliame Universiteto bendrabutyje Perkūno al. 3.

Deja, tik 263 vietas turinčiame bendrabutyje negalėjome priimti visų norinčiųjų, – teigė Sporto ir infrastruktūros prorektorius prof. dr. Aleksas Stanislovaitis. – LSU mokosi nemažai didelio meistriškumo sportininkų, tad jiems būtina sudaryti tinkamas sąlygas studijuoti, sportuoti ir gyventi greta Universiteto. Taigi jie turėtų įsikurti Sporto viešbutyje“.

1990 m. pastatytas Sporto viešbutis lig šiol priklausė Lietuvos olimpiniam sporto centrui. Bendras viešbučio plotas – 4910,9 kv. m, o pagrindinis plotas – 2057,2 kv. m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA