Prieš prasidedant šildymo sezonui: mokėsime ženkliai mažiau | Kas vyksta Kaune

Prieš prasidedant šildymo sezonui: mokėsime ženkliai mažiau

Archyvo nuotr.

Kauno miesto gyventojams – džiugios žinios dėl šildymo kainos.

Šį, 2015 metų spalį Kaune įsigaliojo 4,58 euro ct/kWh (be PVM) centralizuotai tiekiamos šilumos kaina. Ji – 22,77 proc. mažesnė nei praėjusiųjų metų spalį ir 38,19 proc. mažesnė nei 2013 m. spalį.

Šilumos kaina, palyginus su pastarųjų dviejų metų tais pačiais laikotarpiais, tapo mažesnė nepaisant to, kad pastarąjį mėnesį 0,9 proc. padidėjo kuro ir 2,9 proc. iš nepriklausomų gamintojų perkamos šilumos kaina. Kainos sumažėjimą lėmė efektyvus ir racionalus AB „Kauno energija“ gamybos šaltinių vystymas bei konkurencija tarp šilumos gamintojų Kaune.

Per pastaruosius 2 metus AB „Kauno energija“ miesto integruotame tinkle įdiegė ir pradėjo eksploatuoti net 6 naujus katilus, kuriais šiluma gaminama iš biokuro. Kartu su nepriklausomų šilumos gamintojų gamybos šaltiniais praėjusio šildymo sezono metu Kaune iš biokuro jau buvo pagaminta apie 46 proc. viso Kauno integruotame tinkle suvartojamo šilumos kiekio. Nešildymo sezono metu, pvz. šią vasarą visa Kaune suvartota šiluma buvo pagaminta iš biokuro.

Prognozuojama, kad šį spalį, net ir prasidėjus šildymo sezonui, neprireiks kurti dujinių katilų. Kaip žinoma, gamtinės dujos yra ženkliai brangesnės už biokurą, tad jų naudojimas šilumai gaminti gerokai padidintų šilumos kainą vartotojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA