Kauno senamiestis priklausys gyvūnams | Kas vyksta Kaune

Kauno senamiestis priklausys gyvūnams

Archyvo nuotr.

Jau šį sekmadienį kauniečiai bus kviečiami į Šv. Pranciškaus Asyžiečio gyvūnų globėjo dienos šventę. Kauno senamiestis virs naminių ir egzotiškų gyvūnų susitikimo vieta, kurioje bus galima sutikti gyvačių, driežų, šunų, kačių ir netgi beždžionių. Renginio tikslas yra sujungti tikinčiuosius ir gyvūnų mylėtojus į vieną linksmą ir prasmingą šventę, kurioje visi gyvūnai ir jų šeimininkai savo dalyvavimu telktų bendruomenę ir vystytų Kauno kultūrinio gyvenimo tradicijas.

Eisenoje žymūs kauniečiai su savo augintiniais

Renginio globėjas, br. kun. Paulius Saulius Bytautas OFM, kvies kauniečius 11.30 val. rinktis prie Šv.Jurgio bažnyčios, gyvūnų ir jų šeimininkų palaiminimui. Po palaiminimo šventės dalyviai su vėliavomis ir žirgais priešaky, bus pakviesti iškilmingai eisenai aplink Kauno pilį. Niekur kitur, tik šios šventės eisenoje galima bus išvysti žymius kauniečius sportininkus, meninikus, valdžios ir dvasininkijos atstovus su savo augintiniais. Eisenoje gyvūnų bendruomenės ir klubai reprezentuos savo organizacijas. Pasieniečiai, policija, medžiotojai su savo augintiniais, zoologijos sodo komanda su egzotiniais gyvūnais ir dar daugelis įspūdingų susitikimų ,,gyvai“ laukia visų, kas ateis į šią šventę – pasakojo renginio organizatorė Aistė Grybauskienė.

Šventė visiems gyvūnams

Renginio organizatorė A. Grybauskienė prie renginio kvietė prisidėti visus gyvūnų šeimininkus ir jų gyvūnus: – „Artėjant renginiui, vis dažniau tenka girdėti žmonių nuomonių, „Mes nedalyvausime, mūsų gyvūnas, be dokumentų, neveislinis ir panašiai“. Noriu akcentuoti, kad ši šventė, skirta visiems gyvūnams, nežiūrint to ar jis turi kilmę patvirtinančius dokumentus, ar ne. Renginio tikslas suburti visus, nuo pasaulinius titulus pelniusių iki beglobių gyvūnėlių, nuo egzotinių iki po kiemą lakstančių be kilmės dokumentų augintinių, nuo mažiausio, į delną telpančio augintinio iki pabalnotų žirgų. Maloniai kviečiame kiekvieną kaunietį ateiti su savo augintiniu, palaiminti jį, pažiūrėti šventinę programą, pabendrauti su bendraminčiais ir visiems kartu sukurti gražią šventę ir gerą emociją sau ir aplinkiniams“ – atvykti į renginį skatino A. Grybauskienė.

Kauniečių lauks dar nematyti senamiesčio renginiai

A. Grybauskienė pasakojo, kad renginys skirsis ne tik naujomis veiklomis, tačiau ir savo vieta – “Renginys stipriai skirsis nuo praeitų metų daugeliu aspektų. Pirmiausiai šventė vyks ne Santakos parke, kaip iki šiol, bet prie Kauno pilies. Ši vieta pasirinkta dėl renginio kompaktiškumo ir istorinio konteksto – Šv.Jurgio bažnyčios ir Kauno pilies papėdėje, ten kur prasidėjo Kaunas, kauniečiai švęs gyvūnų dieną. Lietuvos zoologijos sodo kolektyvas, priimdamas mano pasiūlymą, įsiliejo į šią šventę, atnešdamas senamiesčiui egzotinio atspalvio. Pirmą kartą zoologijos sodo komanda atvažiuoja susitikti su kauniečiais į senamiestį! Prie Kauno pilies beždžionių ir kitų egzotinių gyvūnų kauniečiai nėra matę. Natūralu, kad visi zoologijos sodo gyventojai negali atvykti į senamiestį, todėl norintiems juos aplankyti, bus sudarytos išskirtinai palankios sąlygos: šventės prie Kauno pilies ir zoologijos sode šuo programų laikai pakoreguoti, kad nesidubliuotų, zoologijos sodo komanda dovanos senamiesčio dalyviams kvietimus į zoologijos sodą“ – pasakojo A. Grybauskienė.

Prie Kauno pilies renginys nustebins ne tik išskirtine dalyvių gausa, LSMU VASA įkurta „Busimo šeimininko akademija”, originaliai pateiktais veislių pristatymais, parodomuoju šuns kirpimu, kurį demonstruos Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro, gyvūnų priežiūros skyriaus atstovai, ar gausiais nominantų apdovanojimais už dalyvavimo renginyje masiškumą, originalumą ir t.t., bet ir Pranciškonų brolijos vaišinama koše. Šiemet beveik visos senamiesčio įstaigos spalio 4-tą dieną, priims lankytojus su gyvūnais. Primename, jog renginyje kaip ir visame mieste būtina laikytis „Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių“ ir viešose vietose vedžioti sveikus gyvūnus, kurie nekeltų grėsmės aplinkiniams, nepamiršti sanitarinių, higienos bei veterinarijos reikalavimų.

Vėliau renginys tęsis Lietuvos zoologijos sode

Zoologijos sode iki pat vakaro vyks žirafų, zebrų, tigrų, liūtų pristatymai, specialistai ves paskaitas apie naminių ir egzotinių gyvūnų laikymo panašumus ir jų gerovės užtikrinimą. Visi bus kviečiami sudalyvauti masinio šokio filmavime iš oro – zoologijos sode skambant „G & G sindikato“ grupės dainai “Vienas kraujas”. Zoologijos sodo renginio organizatorė Neringa Kirijenkaitė pasakojo, šokio temai pasirinkome skambų šūkį – “Aš ir Tu – Mes vieno kraujo”, norėdami pasakyti, kad mes ir gyvūnai, esame išties labai panašūs. Renginio dieną taip pat veiks kraujo donorystės akcija, kur dosniausieji galės sudalyvauti kraujo donorystės akcijose ir neatlygintinai duoti kraujo, taip prisidėdami ne tik prie gyvūnų, tačiau ir žmonių gerovės. Pasaulinės gyvūnijos dienos renginio iškilmes linksmai užbaigs nuotaikinga grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Pasak Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus A. Didžioko organizuojami renginiai lankytojams neapsiribos vien pramogomis – „Šiuo renginiu norime pakviesti visus drauge susimąstyti apie mus supančią gamtą ir gyvūnus. Juk kasdien gyvūnai yra šalia, kaip mūsų augintiniai, draugai, gyvenimo kompanionai. Todėl spalio 4 – tąją kviesime visus atvykusius į renginį trumpam sustoti ir susimąstyti apie mažuosius mūsų draugus“.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA