U. Kiguolis Kauno savivaldybėje pralaimėjo kugelio kovą | Kas vyksta Kaune

U. Kiguolis Kauno savivaldybėje pralaimėjo kugelio kovą

delfi.lt 2015/09/30 13:10
DELFI nuotr.

Kauno savivaldybės Etikos komsija nemano, kad jos pareigos kištis į kugelio ir šaltienos skandalą. Toks sprendimas priimtas antradienį vykusio posėdžio metu. Tokia nutartis papiktino Kauno verslininką Ugnių Kiguolį – būtent jis ir Monika Šalčiūtė pasijuto įžeisti Kauno miesto tarybos nario Dainiaus Matijošaičio.

U. Kiguolis mano, kad Kauno miesto tarybos narys, mero Visvaldo Matijošaičio sūnus Dainius socialiniame tinkle jį pavadino kugeliu, o M. Šalčiūtę – šaltiena.

Kauno savivaldybės Etikos komisija sulaukė raštiško D. Matijošaičio paaiškinimo. Tiesa, paaiškinimas buvo gana abstraktus.

„D. Matijošaitis parašė, kad neturi dėl ko aiškintis“, – DELFI teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Kauno savivaldybės Etikos komisija kugelio ir šaltienos skandalo nebenagrinės.

„Mes nematome, kur prasilenkiama su netinkamu elgesiu politikoje, kad būtų galima svarstyti etikos komisijoje. Tegul kalbasi su žiniasklaidos priemonėmis, kurios savaip interpretavo. Ne savivaldybė turi aiškintis tokius dalykus. Nebegrįšime prie šio klausimo“, – teigė S. Kairys.

Tuo tarpu U. Kiguolis dėl tokio sprendimo negailėjo kritikos Etikos komisijai. Taip pat verslininkas užsimena apie galimybę kreiptis į teismą.

„Dėkoju Etikos komisijai už nuoširdų ir „kompetentingą” darbą. Žinosiu, kad pravardėmis juos visus galima vadinti ir nieko čia tokio. Komisija pamiršo tik pasiklausti lenktynininko: jei ne mane turėjo omeny, tai ką tada? Kažką teks įvardinti ir paaiškinti savąjį tekstą. Tai įpareigot gali teismas. Bus vėl smagu matyti fantazijos ribas. Ir visiškai nesvarbu, koks sprendimas bebūtų, šioje situacijoje šiek tiek mąstantys žmonės pagalvos: jei net tokioje niekinėje situacijoje, kai ir taip viskas aišku, kas norėta pasakyti, politikas vartosi iki pažaliavimo, tai kas bus rimtesnėse situacijose? Jūs tikrai norite, kad tokie žmonės jums atstovautų? Gail,a neturiu dar oficialaus atsakymo, bet panašu, jog politikas suvertė kaltę žiniasklaidai“, – rašė U. Kiguolis, neatmetęs galimybės bylinėtis ir su žiniasklaidos priemonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA