Šabloninį serialą filmuojanti kūrybinė grupė sulaukė Kauno valdžios malonės | Kas vyksta Kaune

Šabloninį serialą filmuojanti kūrybinė grupė sulaukė Kauno valdžios malonės

Archyvo nuotr.

Daugiausiai valdančiųjų balsais antradienio tarybos posėdyje pritarta televizijos serialo kūrybinės grupės prašymui atleisti juos nuo mokesčio už automobilių stovėjimą.

Prodiuserinė kompanija, kurianti serialą, kreipėsi į miesto savivaldybę, kad būtų atleista nuo vietinės rinkliavos vykdant serialo filmavimo darbus.

Nors Kauno opozicija bandė sugėdinti valdančiuosius dėl abejotinos serialo meninės vertės priimant tokį sprendimą, jų žodžiai nebuvo išgirsti.

„Aš siūlyčiau atkreipti dėmesį į serialo pobūdį. Tai eilinis serialas, kuris rodomas per vieną iš komercinių televizijų, o turinys labai šabloniškas“, – replikavo Andrius Kupčinskas.

Tuo tarpu televizijos ir radijo stočių magnatas Kęstutis Pūkas, taip pat dirbantis opozicijoje, nesuprato šio siūlymo prasmės, vis gi, kuriamas serialas „Tobula kopija” yra eilinė komercinės televizijos produkcija, be didesnės išliekamosios ar meninės reikšmės.

„Aš kaip toj srity turiu patirtį, nemanau, kad Kauno miestas juos turėtų atleisti nuo mokesčio. Kartais net juokinga, kad tiems kuriems reikia, mes nepritariame, o verslininkams, darantiems biznį, suteikiame išlygas“, – sakė Kęstutis Pūkas.

Tačiau tokie opozicijos pasisakymai miesto valdančiųjų neįtikino. Po balsavimo nuspręsta atleisti serialo kūrėjus nuo vietinės rinkliavos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA