Kaunietė dėl miestui mažinamų pinigų įžvelgia sąmokslo teoriją | Kas vyksta Kaune

Kaunietė dėl miestui mažinamų pinigų įžvelgia sąmokslo teoriją

DELFI nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos komentaras dėl mažinamo gyventojų pajamų mokesčio surinkimo ir grąžinimo miestui. Kaunietė įžvelgia, jog tai gali būti sąmokslas dėl Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasveikinimo Vilniuje, kuriame dalyvavo ir Kauno meras.

Finansų ministerijos parengtame 2016 m. valstybės ir savivaldybių biudžetų projekte siūloma Kaunui palikti tik 76,85 proc. čia surenkamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM). Tai reiškia, jog kitais metais į miestą sugrįš mažiau pinigų, tad sumažės ir miesto plėtros galimybės.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją parašė viena kaunietė. Moteris tikina, jog premjeras Algirdas Butkevičius galėjo užpykti ant Kauno, mat per Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sutikimą Vilniuje nuo vyriausybės sidabrinei rinktinei buvo įteiktas 69 tūkst. 480 eurų čekis. Tuo tarpu Kauno meras Visvaldas Matijošaitis nuo „Viči“ ir Lietuvos krepšinio federacijos įteikė 100 tūkst. eurų. Šiuos pinigus krepšininkai dalinosi tarpusavyje. Skaitytoja mano, jog toks gestas pažemino Ministrą Pirmininką ir taip Kaunas užsitraukė visos Vyriausybės nemalonę.

„Kažin, ar premjeras atleis mūsų merui, kad krepšininkams jis oficialiai davė daugiau eurų negu Vyriausybė. Sakys, turtingi esate. Valdžioje čia buvo didelis akibrokštas. Man atrodo, davė, nes jie „Viči“ ženklą turėjo ant marškinėlių. Išeina, jog Kaunas turtingas labai. Ar nebus taip, kad valdžia pagalvojo, jog meras viešai pasijuokė iš premjero, nors jis to tikrai ir nenorėjo“, – laiške dėstė skaitytoja.

Šiandien miesto valdžia vienbalsiai pritarė, jog oficialiai kreipsis į Vyriausybę ir Seimą su prašymu palikti tokią pat tvarką kaip yra dabar ir į miestą grąžinti tiek pinigų, kiek priklauso nuo čia surinktų mokesčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA