Padėkite zoologijos sodo gyvūnams prasmingai pragyventi žiemą | Kas vyksta Kaune

Padėkite zoologijos sodo gyvūnams prasmingai pragyventi žiemą

R.Tenio nuotr.

Rudeniui atėjus ir įsibėgėjus Lietuvos zoologijos sodas kviečia dalyvauti jau tradicija tapusioje akcijoje „Gilė 2015“. Aštuntus metus zoologijos sodas skatina lankytojus rinkti ąžuolo giles, kurios vėliau yra skiriamos zoologijos sodo gyvūnams.

Kaip ir kasmet rinkusieji giles ne tik prisidės prie zoologijos sodo gyvūnų gerovės, tačiau bus apdovanoti apsilankymu zoologijos sode vyksiančiuose renginiuose ir gausybe puikių prizų. Zoologijos sodo atstovai primena, kad ąžuolo giles galima nešti iki spalio 17 dienos, 12 valandos. Rudeninę akciją vainikuos nuotaikinga šventė Lietuvos Zoologijos sode.

Kasmet vykstančios akcijos „Gilė“ metu surinktos ąžuolo gilės naudojamos gyvūnų pašarams bei gyvūnų užimtumui rengti. Ąžuolo gilė yra ypač naudingas ir kaloringas papildas daugelio gyvūnų racione. Jame yra aukštos kokybės baltymų, įvairių vitaminų bei mineralų. Jomis paįvairinamas stumbrų, zebrų, antilopių, ožkų, begemotų, tapyrų ir kitų kanopinių žinduolių, beždžionių, graužikų ir kai kurių paukščių racionas. Gilės zoologijos sodo gyvūnams į jų racioną įtraukiamos kasmet – tai natūralus ir naudingas jų pašaro priedas.

Į zoologijos sodą kasmet gerų žmonių dėka suneštos gilės taip pat yra daiginamos ir jų daigai naudojami kaip pagrindinis pašaras tokiems vabzdžiams kaip gyvalazdės, arba kaip priedas kitų rūšių vabzdžiams. Jeigu gilių surenkama per daug, žiemos metu gilėmis dalinamasi ir su į sodą užsukančiais sparnuočiais, voverėmis ir kitais smulkiais žvėreliais. Šios ąžuolo sėklos sodinamos ir kaip puošmena naudojamos kai kuriose varliagyvių ekspozicijose. Per metus Lietuvos zoologijos sodo gyvūnai gauna virš 3 tonų gilių.

Gilės priimamos zoologijos sodo administracijoje, esančioje Radvilėnų plente, 21, Kaune (įėjimas pro administracijos vartus).

Laukiame jūsų surinkus ne mažiau 5 kg, o darželių, mokyklų, darboviečių grupių – ne mažiau 10 kg ąžuolo gilių. Visus prisidėjusius prie akcijos į uždarymo šventę, kuri vyks spalio 17 dieną 14 valandą, už akcijos metu surinkus ir atnešus giliukus zoologijos sodo gyvūnams pakviesime apsilankyti nemokamai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA