Anksti keltis nepatingėję kauniečiai dalinasi „kruvinojo mėnulio“ vaizdais | Kas vyksta Kaune

Anksti keltis nepatingėję kauniečiai dalinasi „kruvinojo mėnulio“ vaizdais

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune skaitytojai nepatingėjo keltis maždaug 4 valandą ryto tam, kad pamatytų nepaprastą gamtos reiškinį. Astrologai sako, jog toks mėnulis bus matomas tik po 18 metų, tad jei pasirinkote miegą, pasigrožėkite atsiųstais vaizdais.

Astronomijos mėgėjai pirmadienio naktį galėjo pirmąkart per kelis dešimtmečius grožėtis įspūdingu reginiu, kai didesnis negu įprasta Mėnulio diskas per visišką užtemimą nusidažė raudona spalva.

Tuo metu, kai Mėnulis buvo pasiekęs artimiausią Žemei savo orbitos tašką, vadinamą perigėjumi. Kaip visada jo užtemimas vyks esant pilnačiai.

Perigėjuje esantis „supermėnulis“ buvo 30 proc. ryškesnis ir 14 proc. didesnis lyginant su pilnatimi apogėjuje – tolimiausiame nuo Žemės orbitos taške. Apogėjuje esantis Mėnulis būna maždaug 49,8 tūkst. km toliau nuo mūsų planetos negu būdamas perigėjuje.

Kaip tik tuo metu Žemė atsidūrė tiesioje linijoje tarp savo palydovo ir Saulės, mesdama ant Mėnulio savo šešėlį.

Kauniečiai šį reginį stebėjo iš savo namų. Kai kurie nepatingėjo nukeliauti ir į atokesnę miesto vietą, kad šviesos taip neužgožtų reginio. Portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė net linkėjimai iš Portugalijos bei Norvegijos. Ten viešintys kauniečiai siunčia linkėjimus ir ten užfiksuotą „supermėnulį“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA