Tradicinėje rudens gėrybių mugėje – netradiciniai užsienio kultūros proveržiai | Kas vyksta Kaune

Tradicinėje rudens gėrybių mugėje – netradiciniai užsienio kultūros proveržiai

R.Tenio nuotr.

Tradicinė Respublikinė derliaus ir amatų mugė vilioja netradiciniais dalykais. Kitos kultūros vis sparčiau atkeliauja į tradicinę lietuvišką mugę. Čia galima rasti ne tik kiniško kičo, bet taip pat ir unikalių, užsienietišką kultūrą atspindinčių prekių.

Šiais metais akis užkliūna už tradicinių Indijos patiekalų – samosos. Kauniečiai gali paragauti kelių rūšių šių pyragėlių. Vieno kaina siekia 2,5 euro. Pardavėjas tikina, jog jau eilę metų šią produkciją pristato mugėse, taip populiarindamas indišką kultūrą. Šiame kioskelyje galima įsigyti ir Indija kvepiančių smilkalų.

Visoje mugėje mirga kiniški niekučiai: žaisliukai, plastmasiniai įrankiai ar daiktai, tačiau galima atrasti ir vėduoklių, kurios pakylėja link savitosios Kinų kultūros.

Žinoma, Laisvės alėjoje išsiraizgiusioje mugėje galima atrasti ir tikrų armėniškų dešrų. Kvapnios dešros vilioja pirkėjus, mat priduriama, jog skaniau neras.

Keista, jog tradicinėje lietuviškoje mugėje vis labiau plinta tradicinės Rytų kultūros pavyzdžiai. Kita vertus, į lietuvišką mugę atnešamos naujovės iš viso pasaulio, tad tokie renginiai tampa dar spalvingesni.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA