Mokslo triumfo diena Babtuose: atidaryta moderni maisto modeliavimo laboratorija | Kas vyksta Kaune

Mokslo triumfo diena Babtuose: atidaryta moderni maisto modeliavimo laboratorija

R.Tenio nuotr.

Rugsėjo 25 dieną Babtuose, Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institute, įvyko integruoto mokslo, studijų ir verslo centro „Nemunas“ atviros prieigos Vaisių ir daržovių perdirbimo technologijų modeliavimo laboratorijos atidarymas.

Ūkio ministerija iš 2007–2013 m. ES paramos skyrė 1,1 mln. eurų laboratorijai įrengti – ji aprūpinta technologiniam procesui reikalinga bazine įranga ir baldais.

Pasveikinti projekto autorių ir instituto vadovų atvyko Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, LR Seimo narė Raminta Popovienė, Aleksandro Stulginskio rektorius Antanas Maziliauskas, Žemės ūkio ministerijos, kitų žinybų, vietos bendruomenės atstovai.

„Kauno rajonas nuo seno garsėja darbščiais ūkininkais, pažangiomis naujovėmis ir mokslo tradicijomis. Didžiuojamės, kad Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas daug metų sėkmingai darbuojasi mūsų krašte“, – kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Jonas Gurskas ir įteikė instituto direktoriui Audriui Sasnauskui Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklą.

Tądien institute taip pat vyko mokslinė konferencija ir ekologiškos produkcijos paroda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA