Angelų sargų šventė: apdovanojimai pareigūnams ir drąsiausiems piliečiams | Kas vyksta Kaune

Angelų sargų šventė: apdovanojimai pareigūnams ir drąsiausiems piliečiams

R. Tenio nuotr.

Narsiausi policijos pareigūnai sulaukė didžiausių padėkų iš kolegų bei viršininkų. Nuo policijos pareigūnų neatsilieka ir piliečiai, kurie už narsą iš policininkų rankų taip pat gavo apdovanojimus.

Kauno apskrities policija sugūžėjo į Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčią paminėti Policijos dieną. Po šventų mišių apdovanoti Kaunui nusipelnę policijos pareigūnai bei piliečiai, kurie savo veikla užkirto kelią nusikaltimams, subūrė bendruomenę ir parodė gerą pavyzdį kitiems.

Vienas iš apdovanotųjų – Algirdas Dranseika. Vyras nepabūgo nuo dviejų užpultų merginų atplėšti užpuoliką ir perduoti jį pareigūnams. Pilietis tikina, jog ekstremaliose situacijose baimė išnyksta. Jis savo veiksmais jau antrą kartą pagelbsti į nelaimę papuolusiems žmonėms.

„Tai buvo neprognozuojamas pilietis, kuris neaiškiais tikslais užpuolė dvi merginas. Aš užpuoliką nuo pargriautos merginos nutraukiau, tada pribėgo jos sūnus, tai jam palikau užpuoliką, o pats raminau merginą. Kokia dar baimė, jei tuo metu reikia žmogui padėti. Žmonės turėtų pagalvoti, kad tokioje situacijoje kitą kartą jiems reikės pagalbos“, – kalbėjo apdovanojimą gavęs A. Dranseika.

Renginio metu tradiciškai įteikta „Gėrio sergėtojo“ stiklinė angelo skulptūrėlė. Šiais metais ji įteikta Kauno bendruomenių centrų asociacijos administratorei, aktyviai kartu su Kauno apskrities policija kuriančiai, organizuojančiai ir dalyvaujančiai akcijose bei projektuose, skirtuose saugumo propagavimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA