Kauniečiai sutinka už grybus mokėti brangiau | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sutinka už grybus mokėti brangiau

R.Tenio nuotr.

Plūstelėjęs rudeniškas oras išginė grybautojus į miškus. Ryte prisirinkę miško gėrybių, grybautojai keliauja į turgų. Pirmojo derliaus kainos kandžiojasi, tačiau kauniečiai vis tiek greit nušluoja prekystalius.

Miškus gerai pažįstantys ir grybų pintines parsinešantys grybautojai pasakoja, jog prisigrybauja ryte, per kokias keturias valandas ir tada viską atneša parduoti. Ilgai sėdėti netenka, mat kauniečiai ištroškę grybų ir greit juos išperka. Užtenka vos pusdienį turguje pabūti ir miško lobius kauniečiai išgraibsto.

„Va jau trečią kartą papildau grybų. Pas mus vieni grybauja, kiti pardavinėja. Tikrai žmonės perka, matyt, labai išsiilgę“, – kalbėjo Stoties turgaus grybų prekeivė.

„Aš pats Neveronyse gyvenu, tai išėjau į mišką apie septintą, grįžau apie 11 valandą. Du kibirus prisirinkau. Šiaip miške nėra labai daug grybų, kas nežino vietų, vargu, ar ras“, – komentavo miško gėrybes atėjęs parduoti vyriškis.

Kauno Stoties turguje kol kas grybų kainos tikrai aukštos. Už indelį ar krūvelę baravykų prekeiviai prašo nuo 5 iki 7 eurų. Indeliuose būna ne daugiau nei pusė kilogramo. Raudonikiai kainuoja apie 3-4 eurus už taip pat nedidelį indelį. Pigesni slidukai, arba vadinamieji kazlėkai. Už maždaug kilogramą šių grybų norima apie 1,5-2 eurus.

Ant prekystalio raudonuoja ir spanguolės. Už šių miško uogų litrą teks pakloti apie 3 eurus.

Grybus pirkęs senolis tikino, jog verta mokėti už baravykus, nes jam tai patys skaniausi grybai. Kaunietis jau nebegali pats po miškus lakstyti ir pilnas pintines grybų parsinešti į namus, tad palepina save pirktinėmis gėrybėmis. Kaunietis viliasi, jog grybų kainos dar šiek tiek nukris, tada galės žmona bent kažkiek jų paruošti žiemai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA