Kauno kolegija pažymi 15-ąjį gimtadienį: šventėje dainuos V. Baumila | Kas vyksta Kaune

Kauno kolegija pažymi 15-ąjį gimtadienį: šventėje dainuos V. Baumila

Archyvo nuotr.

Kai vienos aukštosios mokyklos į šiuolaikinius pokyčius reaguoja nepatikliai, kitos į tai žvelgia kaip į naujas galimybes veiklai tobulinti. Tokia mintimi vadovaujasi Kauno kolegijos bendruomenė, šį rugsėjį nusprendusi pažymėti 15 metų sukaktį.

Aukštosios mokyklos renginių kalendorius ypač džiugina jaunimą. Kauno kolegijos ir kitų aukštųjų mokyklų studentai rugsėjo 24 dieną 16 val. Kauno centre rengia nuotaikingą ir muzikalią eiseną, kurios maršrutas – nuo Kauno muzikinio teatro sodo (Laisvės al. 91) iki Kauno sporto halės. Eiseną organizuojanti Kauno kolegijos studentų atstovybė žada malonių siurprizų eisenos dalyviams.

Šventę vainikuos rugsėjo 24 dieną 19 val. Kauno sporto halėje rengiamas nemokamas gimtadienio vakaras, kurį ves radijo laidų vedėjas ir legendinio personažo Saulėno autorius Mindaugas Stasiulis. Šventėje bus teikiamos nominacijos labiausiai nusipelniusiems asmenims – balsuodama kolegijos bendruomenė rinks „Amžiną legendą“, „Visų pasididžiavimą“ ar „Studijų atradimą“. Tarp nominantų pasiekimų galima rasti ir intriguojančių faktų. Štai Anapilin iškeliavęs kolegijos dėstytojas, kultūros puoselėtojas, senų ir retų leidinių kolekcininkas Ričardas Venckus, ne vieną vertingą spaudinį buvo dovanojęs Lietuvos muziejams. Kolegijos studentė, o po to dėstytoja, dizainerė Inga Valentinienė į akiratį pateko dėl itin įdomios veiklos – menininkė užpatentavo baldų iš kanapių pluošto gaminimo būdą, kuriuo susidomėjimą išreiškė „Ikea“ baldų koncernas. Tarp nominantų – netgi kadaise čia studijavusi ir žiniasklaidos „nacionaline vertybe“ pakrikštyta seimūnė Dalia Teišerskytė. Vakarą baigs šių metų „Eurovizijos“ atlikėjo Vaido Baumilos pasirodymas. Dainininkas žada įspūdingą pusantros valandos programą kartu su grupe.

Kaip pabrėžia renginio organizatoriai, Kauno kolegija į gimtadienio vakarą mielai kviečia ateiti ne tik studentus, moksleivius, bet ir kolegijos absolventus. Nuo 2000 m. įkurtą aukštąją mokyklą jau spėjo baigti arti 25 000 alumnų. Į renginį ypač kviečiami buvusių aukštesniųjų mokyklų – technologijos, ekonomikos, kraštotvarkos, medicinos, meno, maisto pramonės – absolventai, kurie studijavo anksčiau.

Prieš koncertą ketvirtadienį Kauno kolegijos centriniuose rūmuose (Pramonės pr. 20, Kaunas) rengiamas iškilmingas posėdis, kuriame susiburs kolegijos bendruomenė ir iškilūs svečiai – politikai, merai, verslo, pramonės, medicinos ir kitų asociacijų atstovai, kolegijos socialiniai partneriai. Posėdyje bus nagrinėjami klausimai, susiję su pagrindiniais Lietuvos ekonomikos, švietimo sistemos, jaunimo politikos pokyčiais. Savo vizitu pagerbti ir kolegijoje lankytis ketina Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Jubiliejinis mūsų šūkis – koja kojon su pokyčiais,“ – pasakoja vienas Kauno kolegijos vadovų, direktoriaus pavaduotojas komunikacijai Antanas Vaidelys, pabrėždamas, jog per 15 metų Kauno kolegija ženkliai pasikeitė. 2000 m. suvienijus tuometes aukštesniąsias mokyklas buvo įkurta aukštoji valstybinė mokykla. Šiandien Kauno kolegija vienija per 7200 studentų ir apie 1000 darbuotojų bendruomenę, čia realizuojama 51 biomedicinos, menų, technologijų, socialinių ir humanitarinių mokslų, programa. Šiandien Kauno kolegija džiaugiasi pozityviais absolventų, darbdavių, socialinių partnerių vertinimais. Itin palankiai kolegiją vertina ir stojantieji – 2015 m. bendrajame priėmime net keturios Kauno kolegijos studijų programos pateko į populiariausių koleginių studijų Lietuvoje dešimtuką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA