Sidabro medaliais pasidabinusią rinktinę pasveikino ir kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Sidabro medaliais pasidabinusią rinktinę pasveikino ir kauniečiai

R. Tenio nuotr.

Pagrindinėje miesto aikštėje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasitikta gausiais plojimais ir džiaugsmo šūksniais. Antrą kartą sidabro medaliais pasidabinusius krepšininkus pagerbė ir miesto valdžia.

Kaunas tęsia tradicijas Rotušės aikštėje po lemiamų varžybų sutikti grįžusias komandas. Vakar sidabrinė Europos čempionato rinktinė buvo pagerbta Vilniuje, o šiandien atkeliavo į laikinąją sostinę, mat iš čia kilę dalis rinktinės vyrų. Tiesa, visi kauniečiai krepšininkai negalėjo atvykti. Rotušės aikštėje iš rinktinės autobuso išlipo keturi Kaune gimę sportininkai: Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Domantas Sabonis ir Lukas Lekavičius. Juos atlydėjo treneris Gintaras Krapikas.

Krepšininkus sutiko gausybė šio sporto aistruolių, viso čempionato metu nepraradusių vilties ir sirgusių už rinktinės pergales. Sportininkams uždėti ąžuolo vainikai ir iki Rotušės palydėti gausiais plojimais bei „Ačiū“ skambesiais.

Miesto valdžia už nuopelnus populiarinant Kauną krepšininkams ir treneriui įteikė Santakos garbės ordinus. P. Vileišio medaliais apdovanoti ir kauniečiai komandos gydytojai.

„Jie mušėsi, kovėsi ir dar kartą įrodė, kad Lietuvos krepšinis yra geriausias, o Kaunas yra Lietuvos krepšinio širdis“, – po apdovanojimų sakė Kauno meras V. Matijošaitis.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA