Panaikinti darželių trūkumą pasišovęs Kaunas pasiekė pusiaukelę | Kas vyksta Kaune

Panaikinti darželių trūkumą pasišovęs Kaunas pasiekė pusiaukelę

R. Tenio nuotr.

Iki kitų metų rugsėjo 1-osios į Kauno miesto darželius pateks visi norintys – apie tokį tikslą vasarą garsiai prabilę Kauno miesto vadovai skelbia pasiekę pusiaukelę. Per kelis pastaruosius mėnesius Kauno daugiafunkciuose centruose ir darželiuose įkurtos 455 naujos vietos.

„Vietų darželiuose trūkumas eilę metų buvo labai opi, bet iš esmės nespręsta problema. Kartu su komanda išsikėlėme pakankamai ambicingą, bet realų tikslą ir žingsnis po žingsnio link jo einame. Esu tikras, kad po metų mes jau galėsime pasirūpinti visais kauniečių vaikais“, – teigė Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Naujos grupės įkurtos Aleksandro Stulginskio, Jono ir Petro Vileišių, Bernardo Brazdžionio, Kauno „Nemuno“, Jono Žemaičio-Vytauto mokyklose-daugiafunkciuose centruose, Motiejaus Valančiaus mokykloje-darželyje, P. Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre bei lopšeliuose-darželiuose „Gandriukas“, „Lakštutė“, „Linelis“, „Mažylis“, „Naminukas“, „Pasaka“, „Saulutė“, „Tukas“ bei Panemunės lopšelyje-darželyje. Iš viso įkurtos 25 naujos grupės, į kurias nuo šių metų rugsėjo pradžios pateko 455 darželinukai. Pernai į miesto savivaldybės įsteigtus darželius buvo nepatekę 739 vaikai.

Gaivins apleistą pastatą

„Šiuo metu analizuojame esamą situaciją ir ieškome efektyvių sprendimų, kaip dalies darželių nenaudojamas patalpas galėtume pritaikyti naujų grupių įrengimui. Kita jau pasiteisinusi priemonė, kurią tęsime toliau, yra naujų grupių steigimas daugiafunkciuose centruose“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika.

Daugiausiai naujų vietų bus įkurta atnaujinus apleistą pastatą, esantį S. Žukausko g. 31. Praėjusią kadenciją buvusi miesto valdžia buvo pasiryžusi šį statinį privatizuoti. Vis tik neatsiradus pirkėjų, pastatas toliau stūkso užkaltais langais. Iki kitų metų atnaujinus patalpas, šiame pastate bus įkurtas modernus ir šiuolaikiškas darželis, kuriame tilps daugiau nei 200 darželinukų. Tai – gera žinia dėl vietų darželiuose trūkumo labiausiai kenčiantiems Šilainių gyventojams, kurių nemaža dalis į darbą kitose miesto vietose važiuoja būtent pro S. Žukausko gatvę.

Gauna 100 eurų kompensacijas

Spręsti darželių trūkumą padeda ir nuo liepos pradžios Kaune įsigaliojusi 100 eurų kompensacijos tvarka. Į savivaldybės įkurtus darželius netilpusių vaikų tėvai, savo atžalas vedantys į privačias įstaigas, gali gauti 100 eurų mėnesinę kompensaciją.

Šia teise jau pasinaudojo 36 kauniečių šeimos. Kauno miesto savivaldybės specialistų teigimu, dar dvi šeimos gauna 175 eurų dydžio kompensacijas, į kurias pretenduoja mažesnes pajamas (iki 760 eurų per mėnesį) gaunantys kauniečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA