Kaune vykusių karinių pratybų metu pasiekti užsibrėžti tikslai | Kas vyksta Kaune

Kaune vykusių karinių pratybų metu pasiekti užsibrėžti tikslai

MPB „Geležinis Vilkas“ nuotr.

Rugsėjo 18 d. baigėsi Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ organizuojamos lauko taktinės pratybos „Sąveika 2015 II“, kurių metu buvo patikrintas MPB „Geležinis Vilkas“ bei Ruklos įgulos karinių vienetų gebėjimas vykdyti tarpusavio sąveikos planuose numatytus veiksmus įvedus aukštesnį nei įprastinis budrumo lygį, buvo vykdomas MPB ,,Geležinis Vilkas“ vienetų štabų persidislokavimas iš nuolatinės dislokacijos vietos į galimą susitelkimo ir operacijų rajonus, buvo treniruojami batalionų štabai bei MPB „Geležinis Vilkas“ kuopų valdymo grupės tobulinti operacijų valdymą apgyvendintoje vietovėje.

Lauko taktines pratybas „Sąveika 2015 II“ stebėjo ir jų eiga II pratybų etape domėjosi Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas. Pirmiausia, atvykęs į pratybas, kariuomenės vadas apsilankė MPB „Geležinis Vilkas“ vadavietėje, kurioje vadas pulkininkas Raimundas Vaikšnoras pristatė bendrą pratybų sumanymą bei Kauno miesto gynybinės operacijos planą. Po pristatymo kariuomenės vadas taip pat aplankė ir kitus MPB „Geležinis Vilkas“ vienetus.

„Šiose pratybose užsibrėžtus mokomuosius tikslus pasiekėme. Brigados štabas su batalionų štabais turėjo puikią progą pasitreniruoti sąveikumą bei vadovavimo ir valdymo procedūras vykdant gynybines operacijas Kauno mieste bei jo prieigose. Šios pratybos kaip tik sutapo su Brigados mokomojo periodo pradžia, todėl identifikuotos pamokos bei iškilusios probleminės sritys leis mums sudėlioti reikalingus akcentus organizuojant sekančius kovinio rengimo renginius,“ – apie pratybų naudą sakė MPB „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Raimundas Vaikšnoras.

Pulkininkas R. Vaikšnoras akcentavo glaudų bendradarbiavimą su Kauno miesto savivaldybės atstovais, įvairiomis miesto institucijomis, mokyklomis, kurios suteikė visą reikalingą paramą, kad pratybose vienetų štabai galėjo planuoti operacijas be trukdžių. MPB „Geležinis Vilkas“ vadas taip pat dėkoja Kauno miesto, Ruklos seniūnijos mokykloms, gyventojams už palaikymą ir supratingumą.

Pagrindiniai šių pratybų treniruojamieji kariniai vienetai buvo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio ir Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotieji pėstininkų batalionai, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionas, MPB „Geležinis Vilkas“ pavaldžios Logistikos, Štabo, Ryšių ir Žvalgybos kuopos. Sąveikos treniruotes taip pat atliko ir kiti Ruklos įgulos kariniai vienetai.

Kaip ir kiekvienų mokymų metu, šių pratybų metu MPB „Geležinis Vilkas“ talkino kiti Sausumos pajėgų ir Karinių oro pajėgų vienetai (Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai, Karo policijos, Karo medicinos tarnybos bei Oro gynybos bataliono kariai).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA