Pusę planetos išmaišęs L. Adomaitis: man pasaulyje simpatiškiausi antri pagal dydį miestai | Kas vyksta Kaune

Pusę planetos išmaišęs L. Adomaitis: man pasaulyje simpatiškiausi antri pagal dydį miestai

Kaunas.lt nuotr.

Muzikantas, kompozitorius ir prodiuseris Linas Adomaitis, garsėjantis savo aistra kelionėms, pripažįsta, kad jam pasaulio širdis – Lietuva, o jo paties širdyje – Kaunas.

Pokalbis su žinomu kauniečiu – apie gyvenimą, muziką, keliones ir Kauną.

Žinau, kad nebe reikalo esame prie Kauno pilies. Kokie ryškiausi prisiminimai iškyla būnant šioje vietoje ir ką Jums reiškia Kaunas? – paklausėme L. Adomaičio.

Kaunas yra Lietuvos širdis ir labai gražus miestas. Čia prabėgo mano vaikystė. Netoli Kauno pilies yra pastatas, kuriame kadaise veikė J. Naujalio muzikos gimnazija. Prisimenu, kai su klasiokais čiuožinėdavome ant kuprinių nuo šlaito, nes ankščiau čia dar nebuvo tilto, kuris jungia Santakos parką. Šios vietos man labai brangios. Į pačią Kauno pilį atbėgdavome pažaisti gaudynių, bet šiandien čia labai daug kas pasikeitę.

Mėgstate keliones, kitas kultūras. Ar buvo kada kilusi mintis apsigyventi kitoje šalyje ir ilgam laikui palikti Lietuvą?

Visam laikui ne. Buvo kažkada pamąstymų, kad reikėtų pakeliauti metus laiko – atšviežinti mintis, pasisemti naujų kūrybinių idėjų. Mes su žmona buvome nusprendę tai padaryti praėjusiais metais, bet mūsų kelionė užtruko šiek tiek trumpiau, nes pasiilgome Lietuvos. Vietname ir Tailande keliavome keturis mėnesius ir, atrodo, kažkas mus partempė atgal.

Jeigu lygintume Kauną su kitų valstybių miestais, kuo mūsų miestas išsiskiria?

Pirma mintis, kuri šauną į galvą – kad Kaunas yra antras pagal dydį miestas, ir man asmeniškai simpatiškiausi miestai, kuriuose teko lankytis, yra antri pagal dydį. Jie yra jaukesni, šiltesni, nuoširdesni. Sostines visada yra smagu aplankyti, nes jos yra didelės ir jose verda daug kultūrinių reiškinių, bet aš simpatizuoju antriems pagal dydį miestams. Kuo galėčiau išskirti Kauną? Jis yra be galo gražus. Prieš Nepriklausomybę čia buvo filmuojama nepaprastai daug kino filmų. Mes turime labai gražų senamiestį ir čia susikerta dvi gražiausios Lietuvos upės. Kaunas yra nuostabus miestas.

Esate ne tik muzikantas, prodiuseris, keliautojas, bet ir dėstote J. Gruodžio konservatorijoje bei Kauno technologijos universitete. Kodėl pasirinkote dėstytojavimą?

Tai buvo spontaniškas sprendimas, mane pakvietė dėstyti. Aš ilgai dvejojau, galvojau gal ateityje kažkada pradėti dėstytojo kelią. Džiaugiuos, kad tiek J. Gruodžio konservatorijoje, tiek KTU dalinuosi žiniomis ir garso režisūros techniniais klausimais. Tai yra įdomu ne tik studentams, bet ir man pačiam.

Pakalbėkime apie ateitį – Kokį Kauną norėtumėt matyti?

Jis bus toks pats šiltas, toks pats jaukus ir draugiškas miestas. Atviras ir keliautojams, ir svečiams. Kaunas visada bus Lietuvos širdis ir centras. Kaunas bus, kaip ir dabar, jaunatviškas miestas su labai gražiu senamiesčiu, kuris vis gražės ir gražės.

Kur artimiausiu metu Kaune bus galima ne tik pamatyti, bet ir išgirsti Liną Adomaitį?

Nekantriai laukiu spalio 10 dienos, kuomet „Žalgirio“ arenoje bus surengtas grandiozinis koncertas kartu su Gyčiu Paškevičiumi. Drauge su mumis bus Kauno simfoninis orkestras, du chorai, ritmo grupė, pritariantys vokalai ir daug kviestinių svečių. Koncerte skambės pats pačiausias repertuaras – tiek Gyčio, tiek mano.

Ko palinkėtumėt kauniečiams?

Per daug nieko nereikia linkėti. Kauniečiai ir taip faini žmonės. Mano palinkėjimas būtų išlikti draugiškiems, pozityviems, energingiems ir nebijoti pavydėti patiems sau. Ta frazė „aš pavydžiu sau“ kartais veda į priekį. Būkit laimingi. Tai yra svarbiausia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA