Kitą savaitę Kaune galite sutikti karių ir šarvuočių | Kas vyksta Kaune

Kitą savaitę Kaune galite sutikti karių ir šarvuočių

BNS 2015/09/12 16:21
R. Tenio nuotr.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) informuoja, kad Kaune nuo trečiadienio iki penktadienio vyks pratybų „Sąveika 2015 II“ antrasis etapas, kurio metu kariai išskleis lauko taktines vadavietes, vyks vietovės žvalgyba Kauno mieste ir jo prieigose. Kariai treniruosis vykdyti operacijas apgyvendintoje vietovėje.

Tomis dienomis Kauno gatvėmis važinės šarvuočiai M113 (šarvuočių vikšrai yra su guminėmis pagalvėlėmis, pritaikytomis važiuoti asfaltuota danga), įvairūs kariniai visureigiai ir sunkvežimiai. Šiame etape imitaciniai šaudmenys ir kitos pirotechninės priemonės nebus naudojami.

Šių pratybų pirmasis etapas nuo pirmadienio iki trečiadienio vyks Ruklos miestelyje (Jonavos r.) ir Gaižiūnų poligone. Šio etapo metu kariai naudos imitacinius šaudmenis ir kitas pirotechnines priemones.

Pratybų pirmajame etape dalyvaus apie 1,8 tūkst. karių iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ ir kitų Lietuvos kariuomenės vienetų, antrajame – apie 400 karių.

Be kita ko, KAM pažymi, kad trečiadienį iš Ruklos į Kauną, o penktadienį iš Kauno į Ruklą važiuos karinių transporto priemonių kolona.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA