„Lidl“ ištesėjo duotą pažadą | Kas vyksta Kaune

„Lidl“ ištesėjo duotą pažadą

R. Tenio nuotr.

Vos prasidėjus naujojo prekybos centro statyboms, kauniečiai apgailestavo, jog dėl to naikinamos jaunimo pamėgtos vietos. Panašu, jog „Lidl“ atstovai įvykdė duotą pažadą bendruomenei.

Šiaurės prospekte, prieš užverdant statyboms, buvo vietinių pamėgta rekreacinė zona – kalnelis ir krepšinio aikštelė. Tiesa, pastaroji nebuvo geros kokybės, tačiau vietiniai jaunuoliai vis tiek mėgo šioje vietoje pažaisti.

Tik prasidėjus statyboms, viskas buvo sulyginta su žeme: aikštelė išardyta, kalnas nukastas, takeliai taip pat liko užmarštyje. Tuomet Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius portalui „Kas vyksta Kaune“ patikino, jog „Lidl“ atstovai įsipareigojo pastatyti naują krepšinio aikštelę vietos gyventojams.

Panašu, jog šis duotas pažadas nebuvo pamirštas. Pastačius parduotuvės sienas, įrengus būsimą automobilių stovėjimo aikštelę, buvo atiduota ir duoklė visuomenei. Krepšinio aikštelė perkelta į kitą vietą, tačiau naujutėlė iškilo netoli būsimo prekybos centro.

Naujoji krepšinio aikštelė yra iš kelių pusių aptverta tam, kad kamuolys neišriedėtų į gatvę. Išklota asfalto danga, sumontuoti nauji lankai bei sužymėtos linijos jau vilioja vaikus ir jaunuolius būtent čia praleisti laiką.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog „Lidl“ Kaune atsidarys dviejose vietose: Šiaurės prospekte ir Šilainiuose. Buvo skelbiama, jog vokiečių prekybos centras į laikinąją sostinę įžengs šių metų trečią ketvirtį. Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) jau veikia „Lidl“ logistikos centras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA