Bėgdami skatins mylimas moteris pasitikrinti dėl krūties vėžio | Kas vyksta Kaune

Bėgdami skatins mylimas moteris pasitikrinti dėl krūties vėžio

Organizatorių nuotr.

Spalio 11 dieną nuo Kauno klinikų link Rotušės aikštės antrus metus iš eilės pasileis rožinė minia, siekianti atkreipti dėmesį į krūties vėžį ir šia liga sergančias moteris. Organizatoriai tiki, kad į antrą „PINK RUN su BENU“ rožinio kaspino bėgimą susirinks daugiau nei 1,2 tūkstančio dalyvių.

[galerija kiek=””]

Pieš metus į renginį bėgikai atvyko iš daugiau nei 25 Lietuvos miestų ir miestelių bei 8 pasaulio valstybių. Už surinktą paramą atlikti reabilitacinio gydymo ir atsigauti po skausmingų procedūrų į sanatoriją išvyko net 20 su krūties vėžiu kovojančių moterų. Šiemet organizatoriai daugiau dėmesio skirs ligos prevencijai.

„Krūties vėžys – baisi liga, tačiau ji ne tokia baisi, jei anksti diagnozuojama ir moteris jaučia aplinkinių palaikymą. Tam ir bėgame, kad primintume moterims nuolat būti budrioms, tikrintis ir nenumoti ranka į pirmuosius ligos simptomus“, – pasakojo renginį organizuojančio VšĮ „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis, pridurdamas, kad surinkta parama bus skiriama brangiems, bet itin tiksliems krūtų magnetinio rezonanso tomografijos tyrimams finansuoti.

Nustačius krūties vėžį pirmoje stadijoje – 95 procentų moterų sėkmingai įveikia ligą. Trečioje ir ketvirtoje stadijoje išgijimo tikimybė sumažėja atitinkamai iki 50 ir 18 procentų. Deja, susirgusi moteris dažniausiai gerai jaučiasi – jai nieko neskauda, todėl kas antras ligos atvejis nustatomas pavėluotai. Problema, kad tradiciniai mamografijos ar ultragarsiniai tyrimai ne visada gali nustatyti ligą jaunoms moterims, kurių krūtų liaukinis audinys yra tankus, ir vėžio simptomai priskiriami kitiems negalavimams.

„Tiksliausius atsakymus pateikia krūtų magnetinio rezonanso tomografijos tyrimas, kuris yra nekenksmingas, neturi jonizuojančios spinduliuotės-radiacijos poveikio, tad tinka moterims, kurioms kyla didelė recidyvo rizika, arba toms, kurių šeimos istorijoje yra buvę konkrečių ligos atvejų, ir jos tiesiog nori prevenciškai pasitikrinti, nes papuola į rizikos grupę“, – pasakojo medicinos diagnostikos centrų tinklo „Affidea Lietuva“ marketingo vadovė Simona Četkauskaitė

„BENU“ vaistinės kolektyvo rožinio kaspino bėgimas buvo išrinktas geriausiu 2014 metų įmonės projektu. Rasa Marcinkevičienė, BENU Vaistinių tinklo direktorė Lietuvoje, pasakojo, kad tarp įmonės kolektyvo visus metus netilo kalbos apie renginį ir kaip jam geriau pasiruošti.

„Kaune laukia daug bendraminčių ir kilnus tikslas – ko dar betrūksta geram bėgimui, o ir trasa nesudėtinga, kiekvienam įveikiama. Idėja organizuoti tokius renginius mus ir darbuotojus įkvepia – tai ryšku, drąsu, įdomu ir, svarbiausia, vienija, nes drauge galime daugiau“, – teigia R. Marcinkevičienė.

Bėgti kartu su visais neabejingais mielai jungiasi ir komandą jau renka krūties vėžiu sergančias moteris vienijančios organizacijos „Alma“ ir „Eivena“.

„Dar neišblėso prieš metus pasisemtos geros emocijos. Žmonių palaikymas buvo itin svarbus ir ne vienai iš mūsų suteikė naujų jėgų ir noro nepasiduoti ligai. Tikimės, kad šį kart dalyvaus dar daugiau mūsų draugijos narių. Net jei moterys negalės įveikti trasos, jos atvyks palaikyti kitų dalyvių“, – tikino onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugijos „Eivena“ pirmininkė Dalia Barauskienė.

Organizatoriai tikina, kad spalio 11 dieną sergančiom moterims bus sudaryta galimybė pasidalinti savo istorijomis. Visi norintys galės pasikonsultuoti gydytojais, sužinoti daugiau apie krūties vėžio prevenciją ar gydymą. Renginį užbaigs linksmiausio kostiumo rinkimai, greičiausių dalyvių paskelbimai ir nuotaikingas koncertas.

„Pink Run su BENU“ bėgimas vyks spalio 11 dieną. Kviesdami dalyvauti visus, organizatoriai parinko ir simbolinę 5 kilometrų trasą, nuo Kauno klinikų iki Rotušės aikštės, kurią galės įveikti bene kiekvienas. Dalyvauti renginyje galima ne tik bėgant, bet ir einat pėsčiomis ar su šiaurietiškomis lazdomis. Svarbiausia dalyvauti! Savo palaikymą galima išreikšti ir aukojant labdarai oficialioje renginio internetinėje svetainėje. Visa surinkta suma bus skiriama krūties magnetiniam rezonanso tomografijoms, galinčioms padėti ankščiau ir tiksliau nustatyti krūties vėžį finansuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA