Italų receptas Kaunui: Inovacijos yra mūsų gyvenimo variklis | Kas vyksta Kaune

Italų receptas Kaunui: Inovacijos yra mūsų gyvenimo variklis

Organizatorių nuotr.

„Pagrindinis ekonomikos variklis yra žmogus. Negalima kalbėti apie inovacijas ir plėtrą, jeigu jų visų centre nėra žmogaus,” – sako vienas Talent Garden Brescia įkūrėjų, Talent Garden viceprezidentas tarptautiniams ryšiams ir spalio 12-15 d. Kaune vyksiančio kūrybinių inovacijų festivalio „SUPERNOVA“ sumanytojas p. Lorenzo Maternini, paklaustas, kokią pagrindinę žinią festivalis nori perduoti pasauliui.



Prieš metus gimęs Italijoje, Breščia (it. Brescia) mieste, „SUPERNOVA“ yra unikalus susitikimas tarp miesto, kūrybos, inovacijų ir verslo sektorių. „Trūko jungties, tilto tarp tradicinio verslo ir naujo verslo modelio – startuolių,“– paklaustas, kaip kilo mintis organizuoti tokio pobūdžio festivalį, sako p. Maternini. „Festivaliu norime supažindinti žmones su pokyčiais, vykstančiais pasaulyje, padaryti juos prieinamus plačiai auditorijai, diegti naujoves, kurti stiprius ryšius ir suteikti visiems naujų perspektyvų“.

„SUPERNOVA“ pirmaisiais metais susilaukė neįtikėtinos sėkmės: festivalio metu miestas virto kūrybiškumo ir inovacijų sostine, programa buvo kupina veiklų, susitikimų, kūrybinių dirbtuvių, parodų, interaktyvių zonų, kur proceso dalimi tapo ne tik visi miestiečiai, bet ir pramonės, verslo bei kūrybos sektorių atstovai.

„Norėjome visus pakviesti kalbėti apie inovacijas ir parodyti, kad jos neša naudą ne pavieniams sektoriams, bet visam ekonominiam procesui,“ – paklaustas, kaip pavyko pritraukti ir įkvėpti tokią skirtingą auditoriją, sako p. Maternini.

Italijos žiniasklaidoje festivalis „SUPERNOVA“ yra apibūdinamas kaip aukštos kokybės, gerai organizuotas renginys, pritraukiantis daugybę lankytojų. Paklaustas apie festivalio sėkmę, p. Maternini sako, kad „SUPERNOVA“ yra vienintelis inovacijų festivalis Italijoje, gebantis sujungti pramonę ir startuolių pasaulį, kalbėdamas visiems aktualia tema – apie pokyčius ir inovacijas.

Šiemet Breščia ruošiasi antrajam „SUPERNOVA“ festivaliui – ilgesniam, ambicingesniam. Negana to, „SUPERNOVA“ pirmą kartą vyks dviejuose miestuose – Turine ir Kaune. Paklaustas apie šio renginio ateitį, p. Maternini neslepia, kad norai ambicingi: „Tikiu tokiu festivalio modeliu, kuris nėra pririštas prie vienos geografinės vietos, bet yra laisvas ir gali plačiai skleisti europietišką viziją. Norėčiau vieną dieną pasakyti, kad „SUPERNOVA“ yra ta ugnis, kuri visoje Europoje įkvepia inovacijas“. Ir čia pat priduria: „Labai svarbu savo įprastą kasdienybę pamatyti iš skirtingų perspektyvų, tad festivalis „SUPERNOVA“ Kaune – puiki galimybė tą padaryti. Juk investicijos į inovacijas iš esmės ir yra mūsų gyvenimo variklis“.

Festivalio dalyviai Kaune turės unikalią progą pabendrauti su Lorenzo Maternini Speed-Networking sesijų metu: šis visame pasaulyje išpopuliarėjęs moderuojamas verslo pažinčių formatas leidžia per trumpą laiką susipažinti, prisistatyti ir užmegzti vertingus verslo kontaktus su savo srities profesionalais, ekspertais. Iš viso SUPERNOVA festivalio metu bus organizuotos dvi tokios sesijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA