Su kokiomis naujovėmis pasitinka atnaujintas „Girstučio” baseinas ir pramogų kompleksas? | Kas vyksta Kaune

Su kokiomis naujovėmis pasitinka atnaujintas „Girstučio” baseinas ir pramogų kompleksas?

Organizatorių nuotr.

Nauji dušai, talpesnės persirengimo spintelės su elektroniniu užraktu, dar daugiau sveikatinimo paslaugų. Tai tik dalis pokyčių, kuriais kauniečius pasitiks atsinaujinęs plaukimo kompleksas „Girstutis“, kuriame įrengtas moderniausias Lietuvoje 50 metrų ilgio, 8 plaukimo takų baseinas.

„Siekiame atitikti aukščiausius baseino lankytojų lūkesčius, todėl vasarą skyrėme remontui, vandens pakeitimui, infrastruktūros tobulinimui. Visi darbai bus netrukus baigti ir jau spalio pradžioje kauniečius pakviesime vėl lankytis baseine. Jų lauks daug malonių staigmenų“, – žada naujasis „Girstučio“ vadovas Paulius Jonavičius.

Vasarą Kauno savivaldybės skelbtą dešimties metų koncesijos konkursą laimėjęs bendrovių „Klaipėdos arena“ ir Vilniaus „Sporto infrastruktūra“ konsorciumas per trejus metus yra įsipareigojęs į sporto ir pramogų kompleksą, kurį sudaro 3 baseinai (50 ir 25 metrų bei pramoginis su čiuožyklomis), 4 masažinės vonios, 4 pirtys (sauna, infraraudonųjų spindulių, garinė ir aromaterapinė), saugi mažųjų vandens zona su fontanu, investuoti 289,6 tūkst. eurų. Pirmaisiais koncesijos metais bus investuota ne mažiau 86 tūkst. eurų.

Atnaujino rūbines ir dušus

P. Jonavičiaus teigimu, vienas dažniausių baseino lankytojų pageidavimų buvo saugesnės ir talpesnės persirengimo spintelės. Iš Vokietijos į Kauną jau keliauja šiuolaikiškos spintelės su saugiu elektroniniu užraktu.

Suremontuotose rūbinių patalpose iš viso planuojama įrengti apie 500 spintelių.

Atnaujintos ir dušo patalpos – išklotos naujos plytelės, sudėta nauja vokiška santechnika. Baseine pradės veikti baras, kuriame bus prekiaujama sveikais užkandžiais, gaiviaisiais gėrimais, žaliaisiais kokteiliais.

Dar šiais metais duris atvers treniruoklių salė, vėliau atsiras vaikų žaidimų kambarys, aerobikos salė, du masažo kabinetai, kuriuose dirbs masažuotojai ir kinezeterapeutas, soliariumas.

Itin didelis dėmesys skiriamas švarai plaukimo komplekse. Iš visų baseinų vanduo išleistas ir jie buvo išvalyti. Laikantis griežtų higienos reikalavimų tokia procedūra bus kartojama kartą metuose.

Populiarins plaukimą

„Siekiame, kad „Girstučio“ kompleksas taptų moderniu ir jaukiu sveikatingumo centru, tačiau nepamiršome ir savo svarbiausio prioriteto – pagrindinis dėmesys, kaip ir iki šiol, bus skiriamas sportui, plaukimo populiarinimui.

Glaudžiai bendradarbiaujame su Lietuvos plaukimo federacija (LPF), baseine bus rengiamos plaukimo varžybos“, – sako P. Jonavičius.

Patyrę treneriai mokys vaikus ir suaugusius plaukti, vyks vandens aerobika, nėščiųjų vandens mankšta, senjorų mankšta. Pagal sutartį su LPF „Girstutyje“ 100 Kauno mokyklų ir darželių auklėtinių vietoje kūno kultūros pamokų lankys plaukimo treniruotes.

Iki pasikeičiant baseino valdytojui, „Girstutyje“ aukštesnio meistriškumo plaukimo užsiėmimus lankė apie 150 vaikų. Pagal koncesijos sutartį savivaldybės sporto organizacijos gali anksčiau galiojusiais įkainiais nuomotis baseino plaukimo takus, todėl tikimasi, kad baseiną lankę vaikai ir toliau tokiomis pačiomis sąlygomis jį lankys.

Baseinas – kiekvieno kišenei

„Siekiame parodyti, kad sportas nėra nuobodus ir varginantis užsiėmimas. Paplaukioję kauniečiai ras daug kitų malonių veiklų. Labai skatiname į „Girstutį“ atvykti šeimomis. Juk dažnai šeimos kartu praleidžia labai mažai laiko, nes vaikai eina į darželį ar mokyklą, tėvai dirba, o baseine jie gali puikiai leisti laiką visi kartu“, – teigia P. Jonavičius.

Baseino direktoriaus teigimu, bus sudarytos sąlygos suaugusiems derinti treniruočių laiką su vaiko plaukimo pamokomis, norintys galės treniruotis drauge su savo atžala arba ramiai sportuoti vieni, vaikams saugiai ir smagiai leidžiant laiką žaidimų kambaryje arba mokantis plaukti, tuo metu mamos galės lepintis spa paslaugomis.

Kaune įsikūrusiame moderniame plaukimo ir sporto komplekse labai laukiami ir senjorai, kuriems siūlomi specialūs užsiėmimai ir speciali abonemento kaina.

„Siekiame, kad „Girstučio“ plaukimo kompleksas būtų prieinamas kiekvienam kauniečiui, todėl sudarėme lankstų kainoraštį pagal dienos laiką, pavyzdžiui, senjorui, studentui arba moksleiviui 8 kartų per mėnesį abonementas kainuoja nuo 19 eurų. Įprasta mėnesinio laisvo grafiko abonemento kaina – 59 eurų. Šiuo metu vykdoma akcija – metinį abonementą įsigijusiems pirmiesiems 300 lankytojų mėnesio kaina bus tik 25 eurai“, – sako P. Jonavičius.

Įstaigos vadovas šypteli, kad „Girstučio“ baseino lankytojai vieną dieną gali netikėtai susitikti ir su geriausia Lietuvos plaukike Rūta Meilutyte, kuri turi abonementą visam gyvenimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA