R. Seibutis: esu laimingas, kad radau vietą „Žalgiryje“ | Kas vyksta Kaune

R. Seibutis: esu laimingas, kad radau vietą „Žalgiryje“

delfi.lt 2015/09/04 19:15
DELFI nuotr.

Penktadienį buvo paskelbta, kad Lietuvos rinktinės gynėjas Renaldas Seibutis keliasi į Kauno „Žalgirio“ klubą. Krepšininkas teigė, kad yra labai laimingas dėl tokių karjeros pokyčių.

„Viskas buvo išsisprendę jau anksčiau, tik oficialiai šiandien buvo paskelbta. Jaučiuosi labai gerai, susiklostė tokios aplinkybės ir esu laimingas, kad radau vietą „Žalgiryje“, man suteikė galimybę“, – sakė R. Seibutis.

Pasak krepšininko, favorito statusas rungtynėse su Ukraina prideda papildomos įtampos: „Kol kas dar tikslaus plano nėra, šiandien vakare bus tikslesni nurodymai, turime būti viskam pasiruošę. Kažkiek įtampos favorito statusas prideda, visada, kai galvojama, kad kažkas yra labai lengva, būna visiškai atvirkščiai. Turime nusiteikti visoms rungtynėms ir negalvoti apie tai, kas yra favoritai, o kas – autsaideriai. Visi dabar moka žaisti krepšinį, tai įrodė ir pasiruošimo rungtynės, reikia kiekvieną dieną atiduoti visas jėgas.“

R. Seibučio nuomone, komanda jau yra arti savo piko: „Žinoma, viską parodo rungtynės, treniruotėse yra kitas ritmas, nežaidybinė atmosfera, tačiau rungtynės viską atskleis.“

Varžovai ne silpni, o nestandartiniai

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris-skautas Benas Matkevičius prieš pirmąsias Europos krepšinio čempionato rungtynes teigė, kad D grupės varžovai nėra silpni, jie tiesiog žaidžia nestandartinį krepšinį.

„Po truputį įsivažiuojame. Iš vardų ir valstybių gal ir neatrodo, kad mūsų grupė yra stipri, bet daugelis iš mūsų grupės komandų žaidžia savotišką krepšinį, bus nestandartinis žaidimas. Tikrai nemanau, kad tai yra silpnos komandos, jos tiesiog nestandartinės“, – teigė B. Matkevičius.

Jo teigimu, svarbiausia bus susitvarkyti su startiniu jauduliu: „Viskas priklausys ir nuo to, kaip pradžioje nugalėsime jaudulį, ukrainiečiai jaučia mažiau spaudimo, todėl ir jaudinsis mažiau. Jų komanda daug priklauso nuo Jeromo Randle’o, bet žaidžia laisvą krepšinį. Jeigu susitvarkysime pirmajame mače, mūsų emocijos pereis ir į kitas rungtynes.“

Treneris vardino Ukrainos rinktinės stipriąsias puses: „Mes bandome sumažinti klaidų skaičių, tai yra labai svarbu, rungtynėse su Ukraina bus svarbu susitvarkyti su J. Randle’u, kiti žaidėjai priklauso nuo jo. Panašu, kad yra dvi ukrainiečių komandos: viena su Kirilu Fesenka aikštelėje, kita – be. Mes turime susitvarkyti su „lenta“, be to turime fizinį pranašumą visose pozicijose.“

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje grumsis su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos atstovais.

Pirmą mačą mūsiškiai žais šeštadienį, rugsėjo 5 d., 21 val. 30 min. su ukrainiečiais.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA