Lietuvos oro uostuose sustiprinta sprogmenų paieška | Kas vyksta Kaune

Lietuvos oro uostuose sustiprinta sprogmenų paieška

BNS 2015/09/04 16:25
R.Tenio nuotr.

Nuo rugsėjo 1-osios Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostose sugriežtintos keleivių patikros procedūros – dalis keleivių papildomai tikrinami dėl galimai turėto sąlyčio su sprogstamosiomis medžiagomis.

Tokią papildomo tikrinimo praktiką nustatė Europos Sąjungos reglamentai, tad procedūra pradėta taikyti visuose ES šalių oro uostuose, pranešė Vilniaus oro uostas.

Specialiu įrenginiu nuo tam tikrų asmens kūno vietų paimami mikroskopiniai mėginiai – per kelias sekundes įrenginys išanalizuoja, ar pastaruoju metu oda nesilietė su jokiomis draudžiamomis cheminėmis medžiagomis.

Anot pranešimo, įrenginys neskleidžia radiacijos ir nepažeidžia žmogaus odos. Keleivius šiam tikrinimui atsitiktiniu būdu atrenka tam skirta kompiuterinė įranga.

Jau kelerius metus Lietuvos oro uostai naudoja daugiau nei 15 specialių sprogmenų aptikimo įrenginių. Vienas toks įrenginys kainuoja daugiau nei 30 tūkst. eurų. Su šia įranga apmokyta dirbti daugiau nei 250 aviacijos saugumo darbuotojų Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

Į oro uosto riboto patekimo zoną ir orlaivio saloną draudžiama įsinešti šaunamuosius, nešaunamuosius, duriamuosius ir pjaunamuosius ginklus, aštrius daiktus, bukus įrankius, sprogmenis ir degiąsias medžiagas, chemines ir nuodingas medžiagas, didelius skysčių kiekius ir panašius daiktus. Detalesni sąrašai skelbiami oro uostų išvykimo terminaluose bei interneto tinklapiuose.

Saugumo darbuotojai gali atsisakyti į riboto patekimo zoną ir orlaivio keleivių saloną įleisti asmenį, turintį jiems įtartiną daiktą, nenurodytą draudžiamųjų sąraše.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA