A. Kupčinskas įvertino mero užmojus: nesiūlyčiau visko nukreipti į vieną | Kas vyksta Kaune

A. Kupčinskas įvertino mero užmojus: nesiūlyčiau visko nukreipti į vieną

Asociatyvinė/ R.Tenio nuotr.

Šiandien Kauno meras Visvaldas Matijošaitis vyriausybės atstovams pristatė grandiozinį sporto komplekso projektą. Opozicijos lyderis Andrius Kupčinskas džiaugiasi, jog darbai yra daromi ir miestas gražėja, tačiau pabrėžia, jog vertėtų investuoti ir į kitus projektus.

Pagal integruotų teritorijų programą Kaunui numatyta skirti apie 30 mln. eurų. Dalis keliaus į Aleksotą, o kita – į Žaliakalnį. TS-LKD partijos atstovas Andrius Kupčinskas tikina, jog pagal šią programą buvo galima skirti pinigų ir soboro rekonstrukcijai, ir dar keliems Žaliakalni rajono objektams, o ne nukreipti visus pinigus į vieną vietą t.y., į sporto kompleksą Ąžuolyne.

„Viskas kas vyksta gražaus, yra gražu. Džiaugiuosi, nes tęstinis projektas. Visgi, neramina tai, jog visos pajamos, skirtos Žaliakalniui, nukreipiamos į vieną vietą. Kiti objektai tada vargiai gali tikėtis ES pinigų. Mes pagal integruotų teritorijų programą planavome 3 mln. skirti Šv. Myloko arkangelo (soboro) rekonstrukcijai. Iš šių pinigų galėjo būti skirta ir Laisvės alėjos rekonstrukcijai“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė A. Kupčinskas.

Politikas tikina, jog šis grandiozinis projektas tikrai nėra vien dabartinės valdžios nuopelnas. Jam ir komandai pavyko Kaunui gauti lėšas pagal integruotų teritorijų planavimą. Be to, A. Kupčinskas siūlo dar su vyriausybe pasiderėti ir išsiprašyti viršaus, kaip kad buvo padariusi Vilniaus valdžia, skyrusi lėšas miesto svarbiems objektams. Jei pavyktų gauti didesnį finansavimą, būtų garantas, jog Žaliakalnis neužstrigs statybose.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA