Už bėgikų paramą – į mokyklą su naujomis kuprinėmis | Kas vyksta Kaune

Už bėgikų paramą – į mokyklą su naujomis kuprinėmis

Organizatorių nuotr.

Paskutinį vasaros penktadienį Kaune vykusio „Naktinio Orion bėgimo“ dalyviai ne tik išbandė bėgimą tamsiomis Kauno gatvėmis, bet ir paaukojo beveik 700 eurų. Už juos buvo nupirkta įvairių mokyklinių reikmenų nepasiturinčių šeimų vaikams.

[galerija kiek=””]

„Norėjome vasarą užbaigti ne tik linksmai bet ir prasmingai. O artėjant naujiems mokslo metams net nesuabejojome, kad reikia padėti sunkiau gyvenančių šeimų vaikams pasiruošti mokyklai. Visgi metai praleisti mokykloje palieka gilų pėdsaką mūsų gyvenime ir formuoja mus. Prieš renginį tikėjomės, kad už surinktą paramą galėsime padėti bent 10 pirmokų, bet mūsų lūkesčiai buvo viršyti dvigubai“, – tikino renginį organizavusio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Išdalinti paramą vaikams, kuriems to labiausiai reikia, buvo patikėta Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondui, kuris stengiasi praskaidrinti gyvenimą sunkaus gyvenimo paliestiems vaikams.

Už surinktą paramą buvo paruošta 18 kuprinių pirmokams, kuriose slėpėsi visos mokyklai reikalingos priemonės. Bėgikų parama taip pat pasiekė ir vaikus, naujus mokslo metus sutikusius V. Tumėnienės vaikų reabilitacijos centre, septyniems vaikams iš Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Kauno viltis“ ir tuzinui kitų pradinukų ir vyresnių klasių moksleivių, kuriems trūko įvairių mokyklinių reikmenų.

„Nors iš tėvų dažnai išgirstame tik kuklų ačiū, bet jų akys ir veide įstrigusios emocijos tai pasako kur kas išraiškingiau nei žodžiai. Padėti pasiruošti naujiems mokslo metams yra reikalinga pagalba. Ypač pradinukų tėvams, nes vaikas pirmą kartą žengs į mokyklą. Vaikams yra svarbu, kad nereikės skolintis pieštuko iš kitų klasiokų, jis nesijaus prastesnis už kitus vaikus“, – pasakojo RG fondo atstovas Dovydas Valiuška.

Dalyviai galėjo aukoti ne tik registruodamiesi į bėgimą, bet ir aukciono būdų pirkdami renginio metu aerozoliniais dažais nupieštą, Indijos menininko Andres Bustriano, tamsoje šviečiantį paveikslą. Jis buvo parduotas už 55 eurus.
Į pirmąjį „Naktinį Orion bėgimą“ Kaune susirinko dalyviai ne tik iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės ir kitų Lietuvos miestų, bet buvo svečių ir iš JAV, Anglijos, Škotijos, Lenkijos ir kitų kaimyninių šalių.

Organizatoriai skaičiuoja, kad su 700 užsiregistravusių dalyvių 8 kilometrus įveikė ir kelios dešimtys gyventojų, bėgančių savo malonumui. Nugalėtojai buvo apdovanoti investicinio akcijų fondo „OMX Baltic Benchmark Fund“ vienetais, kuriuos skyrė ir laimėtojus konsultuos turto valdymo bendrovė „Orion Asset Management“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA