Kaune apsilankęs S. Skvernelis apie policininkės žūtį: tai beprecedentis atvejis | Kas vyksta Kaune

Kaune apsilankęs S. Skvernelis apie policininkės žūtį: tai beprecedentis atvejis

R.Tenio nuotr.

Rugsėjo 4 – ąją, apie 2.30 val. Radviliškio mieste, tarnybos metu, pravažiuojančio vilkiko buvo parblokšta ir žuvo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos Patrulių būrio patrulė. Vidaus reikalų ministras apgailestauja dėl tokios netekties.

Šiaulių apskrities policija informuoja, kad pareigūnė su kolega stabdė ir tikrino nuo Panevėžio pusės į Radviliškio miestą įvažiuojančias transporto priemones. Ties V.Lansbergio – Žemkalnio ir Žalgirio gt. sankryža, tikrinant sustabdytų „Ford Focus” ir„ Audi” automobilių vairuotojų dokumentus, pro šalį važiavęs vilkikas „Daf” kliudė pareigūnę ir nesustojęs nuvažiavo. Vilkiką, Radviliškio miete, Šiaulių gatvėje, apie 900 metrų nuo įvykio vietos, sustabdė kitas patrulių ekipažas. Atvykę medikai konstatavo pareigūnės mirtį.

Vilkiko vairuotojui, 39-ių metų, Pakruojo rajono gyventojui, alkotesterio pagalba buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas. Radviliškio ligoninėje, išsamesnei ekspertizei atlikti, iš vairuotojo paimtas kraujas. Vilkiko vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių apskrities policijos areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 5 d.

Žuvusi 20- metė pareigūnė darbą policijoje buvo pradėjusi šių metų liepos 24 d.

Kaune viešintis Vidaus reikalų ministras išsakė savo poziciją apie nelaimingą atvejį. Jis tikina, jog tai precedento neturintis įvykis ir smerkia vairuotojo elgesį.

„Tai tragiškas įvykis, tai beprecedentis atvejis, kada pareigūno, tik pradėjusi dirbti, vykdydama savo pareigą, žūsta. Tai dar kartą parodo, kokia yra atsakinga ir pavojinga ir kilni policininko profesija. Pareigūnė pareigą atlikinėjo saugodama mūsų gyvybes ir sveikatas. Dar labiau apmaudu, kad tokį tragišką įvykį sukėlė neblaivus vairuotojas. Pareigūnė prisiekė tik rugpjūčio 14-ąją ir tą priesaiką iki galo vykdė“, – komentavo S. Svernelis.

Visa Lietuvos policijos bendruomenė reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusios pareigūnės artimiesiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA