Automobilių turguje girtas motociklo bandytojas sukėlė avariją | Kas vyksta Kaune

Automobilių turguje girtas motociklo bandytojas sukėlė avariją

Stopkadras

2015-08-15 apie 17.16 val. Kaune, Taikos pr. (automobilių turgaus teritorijoje), 1965 m. gimęs vyras norėjo įsigyti motociklą „Honda NX250“. Tačiau bandomojo važiavimo metu, tiksliau tik pradėjęs važiuoti, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės ir atsitrenkė į priekyje stovintį automobilį „BMW“. Eismo įvykio metu buvo apgadintas automobilis, motociklas ir susižalojo pats motociklo vairuotojas.

Nustatyta, kad minėtas vyras teisės vairuoti motociklus nėra įgijęs. Pirminiais duomenimis, vyras taip pat buvo ir neblaivus, paimtas kraujas blaivumui nustatyti.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 127 str. 3 d., už ką gresia bauda nuo vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių iki vieno tūkstančio penkių šimtų devyniasdešimt dviejų eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be jo arba administracinį areštą nuo dešimties iki dvidešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Kauno apskrities policija primena, kad transporto priemonių savininkai (valdytojai) prieš perduodami transporto priemonę vairuoti kitam asmeniui turi įsitikinti, kad asmuo turi teisę vairuoti transporto priemonę ir kad yra blaivus. Atsakomybė už tai yra numatyta LR ATPK 128 str. 3 d.: „Perdavimas vairuoti transporto priemonę asmeniui, neturinčiam teisės jos vairuoti ar neturinčiam teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių, – užtraukia baudą nuo penkiasdešimt septynių iki vieno šimto penkiolikos eurų; ir 126 str. 6 d.: „Perdavimas vairuoti transporto priemonę neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmeniui – užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt šešių iki vieno šimto keturiasdešimt keturių eurų“. Bei įvykus eismo įvykiui tenka prisiimti ir moralinės, ir materialinės atsakomybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA