Pirmakursius pasitinka policija ir kariuomenė | Kas vyksta Kaune

Pirmakursius pasitinka policija ir kariuomenė

R. Tenio nuotr.

Mokslo metus pradedančius pirmakursius prie universiteto pasitinka policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, medikai, kariuomenės atstovai bei kinologai su šunimis. Universiteto atstovai tikina, jog įvadinė savaitė ypatingai svarbi, o tokios priemonės padės integruoti naujuosius studentus į akademinį gyvenimą.

KTU studentų miestelyje verda veiksmas. Prie durų išsirikiavusios įvairios spec. tarnybos, kariuomenės atstovai. Čia startuoja universiteto įvadinės savaitės Pramogų diena. Ši diena pirmakursiams ypatingai svarbi, mat gali susirasti ne tik akademinės bendruomenės bičiulių, kurie padės keliauti studijų keliu, bet taip pat rasti ir laisvalaikio užsiėmimus.

Renginyje studentai gali išmokti, kaip tvarstyti durtines žaizdas, galima išbandyti gaisrininkų žarną kartu su Valstybinės Priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba, sudalyvauti mini išminavimo operacijoje kartu su Lietuvos kariuomenės KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kariais.

Kariuomenės ekipuote domisi ne tik vaikinai. Studentės taip pat noriai šoka į kareivišką aprangą, ant galvos užsideda šalmą, ant nugaros pakrautą kuprinę ir ant peties automatą. Smalsuoliai taip pat įdėmiai apžiūri kitus ginklus. Kariuomenės atstovų tikslas dalyvaujant tokiame renginyje – paskatinti studentus rinktis savanorišką tarnybą.

Žinoma, Pramogų dienoje veikia ir įvairios studentiškos organizacijos, kurios kviečia prisijungti. Organizacijų mugė leidžia pamatyti, kiek įvairių papildomų veiklų siūlo universitetas. Tai kartu ir kvietimas prisijungti prie mokslinės veiklos, tyrinėjimų laboratorijų bei studentiškų organizacijų, kurios rūpinasi universiteto pramoginėmis veiklomis.

Studentų miestelyje visas veiksmas vyks iki 16 valandos. Tuomet prasidės KTU piknikas – prie Studentų laisvalaikio centro bus galima paskanauti ant žarijų keptų kepsnių ir dešrelių, o vėliau 20 val. visi su savo pledais rinksis į filmų demonstraciją – prasidės „Termosų vakaras“. Filmų vakaro dalyviai galės pasivaišinti spragėsiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA