Kauno rajone į kiemą vaikų geriau neleisti | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone į kiemą vaikų geriau neleisti

Archyvo nuotr.

Kauno rajone atlikus papildomus tyrimus vietoje, kur išlieti teršalai, rekomenduojama aplinkiniams gyventojams likti namuose, nes chemikalų koncentracija yra padidėjusi.

Kauno visuomenės sveikatos centras gavo informaciją iš LR Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno rajono agentūros, kad UAB „Jukneda“ teritorijoje (Svirno g. 6, Eigirgalos k., Kauno r.) bei 600 m atstumu nuo įmonės aplinkos ore nustatyta padidinta cheminių medžiagų (metilmerkaptano ir tolueno) koncentracija.

Šios cheminės medžiagos, gali sukelti įvairius sveikatos sutrikimus: karščiavimas, kosulys, deginimo ir sunkumo jausmas krūtinėje, galvos skausmas, svaigimas, pykinimas, vėmimas, viduriavimas, gali sutrikti uoslė, atsirasti akių, nosies gleivinės dirginimas ir kt.

Ilgalaikis gyvenamosios aplinkos užterštumas minėtais teršalais yra ypač žalingas vaikams. Jeigu Jūs ar Jūsų vaikai pajuto minėtus negalavimus, rekomenduojame kuo skubiau kreiptis į šeimos gydytoją. Esant galimybei rekomenduojame išvykti iš galimai užterštos zonos. Be to, pučiant vėjui nuo įmonės UAB „Jukneda“ (šiaurės krypties) visuomenės sveikatos specialistai rekomenduoja nebūti lauke ir į lauką neleisti vaikų, nevėdinti kambarių ir kitų gyvenamųjų patalpų.

Portalas „Kas vyksta Kaune” primena, jog Eigiraldoje buvo aptikti nelegaliai laikomi teršalai, dalis jų jau buvo išpilta į gruntą. Įmonės valdytojai tikina, jog chemikalai nebuvo išpilti, tačiau aplinkosaugininkų tyrimai rodo visai ką kitą. Už padarytą žalą įmonės „Jukneda” atstovams gali tekti stoti prieš teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA