Išmanioji klasė pakeis Kauno mokyklos gyvenimą | Kas vyksta Kaune

Išmanioji klasė pakeis Kauno mokyklos gyvenimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vienoje Kauno mokyklų pamokos bus vykdomos visai kitaip nei iki šiol. Nebus nei vadovėlių, nei lapuose testų, mat viską bus galima daryti išmaniojoje klasėje.

Ne vienoje mokykloje jau kuris laikas diegiamos naujosios technologijos, tačiau Kauno Milikonių pagrindinėje mokykloje pristatyta naujoji išmanioji klasė sujungė įvairius specialistus. Tokio tipo mokymosi klasė yra pirmoji Lietuvoje. Čia kiekvienas mokinys galės darbuotis su planšetėmis, sujungtomis į bendrą tinklą, mokytojų pagalbininku taps išmanioji lenta, mat čia įdiegtos naujausios programos, kurios padės sutaupyti laiko taisant mokinių darbus, ruošiant užduotis ar stengiantis viską pateikti kuo vaizdingiau.

„Nuoširdžiai sakau, kad pavydžiu jums tokios klasės, nes kai aš mokiausi, to nebuvo. Kai gavome pasiūlymą prisidėti prie projekto, nei vienas tarybos narys nesuabejojo, kad Kauno vaikai turi turėti pačias geriausias mokymosi priemones“, – patikino miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Ši išmanioji klasė turi kelis privalumus. Tai, visų pirma, pagelbės vadinamajai „Z“ kartai, nes padarys mokymąsi įdomiu. Be to, mokiniai galės įgyti savarankiškų žinių, rodyti iniciatyvą. Tikiu, kad naujosios technologijos leis mokiniams pasiekti dar geresnių rezultatų“, – kalbėjo Milikonių pagrindinės mokyklos direktorius Janas Ryzgelis.

Išmaniojoje klasėje įrengta lenta yra mobili bei pasižymi gerai apgalvotais sprendimais. Čia mokiniai ir mokytojai naudosis BMK aprūpinta interaktyvia lenta, laboratorine įranga ir 25 planšetiniais kompiuteriais. Juose bus įdiegta mokyklai pritaikyta „Microsoft“ ir „TAMO“ programinė įranga bei elektroninis dienynas. Duomenų apsikeitimui bus naudojamas greitas ir ypatingai saugus „Teo“ belaidis internetas, o informaciją bus saugoma „Teo“ duomenų debesyje. Ši technologija leis moksleiviams ir mokytojams pasiekti užduotis pasiekti iš visur, kur tik yra interneto ryšys.

Be to, „Microsoft“ atstovai siūlo mokykloje naudoti uždarą socialinį tinklą „Jomer“. Čia moksleiviai galėtų bendrauti, dalintis idėjomis ir išvengti patyčių, nes socialinį tinklą administruos pati mokykla.

Tikimasi, jog tokia išmanioji klasė pasiteisins ir ateityje bus įrengtos ir kitose mokyklose. Milikonių mokyklos bendruomenė tikina, jog noriai pasidalins patirtimi su kitais, kad ir jie pajustų tokio mokymosi ypatybes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA