J.Kazlauskas paskelbė galutinį žaidėjų sąrašą | Kas vyksta Kaune

J.Kazlauskas paskelbė galutinį žaidėjų sąrašą

delfi.lt 2015/09/01 22:43
Archyvo nuotr.

Antradienį po vakarinės treniruotės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriai paskelbė, kad paskutinieji du žaidėjai, kurie palieka rinktinę, yra 26-erių metų įžaidėjas Žygimantas Janavičius ir 22-ejų metų aukštaūgis Artūras Gudaitis.

Tokiu būdu tapo aiškus ir galutinis lietuvių dvyliktukas, kuris jau šį savaitgalį pradės ginti prieš dvejus metus Slovėnijoje iškovotus Senojo žemyno sidabro medalius.

Jame net keturi debiutantai – tai: Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis, Deividas Gailius ir Domantas Sabonis.

Visas galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Gailius, Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas Jonas Valančiūnas.

Primename, kad J. Kazlauskas pirmiems dviem iš 17-os kandidatų „ačiū“ tarė Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjui Mariui Runkauskui ir to paties klubo puolėjui Rokui Giedraičiui, o tada padėkojo Adui Juškevičiui.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis.

Pirmą mačą mūsiškiai žais šeštadienį, rugsėjo 5 d., 21 val. 30 min. su ukrainiečiais.

Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužaidė 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių laimėjo septynis – po kartą nusileido tik kroatams, turkams ir graikams.

„Jei sąžiningai, negaliu sakyti, kad esu patenkintas pasiruošimu. Pagrindinė problema – J. Valančiūnas per mažai laiko praleido kartu su mumis“, – kontrolinių rungtynių ciklą apibendrino J. Kazlauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA