Mokslo metų pradžią sutiko kitaip | Kas vyksta Kaune

Mokslo metų pradžią sutiko kitaip

R. Tenio nuotr.

Vienas Kauno universitetas atsisakė įvairių kalbų prie fakultetų durų ir sukvietė visus studentus į „Žalgirio“ areną. Iškilmingoje Rugsėjo 1-osios šventės proga sveikinimus dalino valdžios atstovai bei verslininkai.

Po iškilmingos ir tradicijas gaivinančios studentų eisenos, KTU studentai turėjo laiko valandėlę atsikvėpti, o tada keliavo į „Žalgirio“ areną, kur juos pasitiko šventinė programa ir įvairūs sveikinimai.

KTU pirmakursius pasveikino ne tik universiteto vadovas – rektorius Petras Baršauskas, bet taip pat video sveikinimus išsakė ir Prezidentas Valdas Adamkus bei miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Renginyje dalyvavo ir verslininkas Ilja Laurs. Visi svečiai palinkėjo siekti savo užsibrėžtų tikslų ir kartu kurti gražesnį Kauną, o kartu ir visą Lietuvą garsinti pasauliniame kontekste.

„Mielieji mūsų jaunieji kolegos, mieli pirmakursiai! Jūs – mūsų ateitis. Kaip tampama lyderiais? Būtent tie, kurie pradeda savo dieną nuo klausimo „kodėl?“, tampa lyderiais“, – sveikino studentus KTU rektorius Petras Baršauskas.

„Jūsų universitetas – sena tiksliųjų mokslų kalvė, bet jame parengti specialistai visada turėdavo kultūros ir patriotizmo jausmą, jie visada būdavo aktyvūs piliečiai ir geranoriški žmonės. Nuoširdžiai tikiu, kad šios tradicijos būtų tęsiamos jūsų studijomis, jūsų bendravimu, jūsų mintimis ir darbais skirtais Lietuvai“, – linkėjo Prezidentas V. Adamkus.

Studentai turėjo galimybe pasimėgauti universitete veikiančių šokių ir muzikos kolektyvų pasirodymais. Pamatyti įvairias siūlomas galimybes ir dar geriau suprasti savo vietą akademinėje bendruomenėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA