Varnai prireikė ugniagesių pagalbos | Kas vyksta Kaune

Varnai prireikė ugniagesių pagalbos

Gyvūnų globos asoc. nuotr.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai gavo gana keistą prašymą – iš medžio iškelti varną. Nelaimingasis paukštis buvo įsipainiojęs į valą, o po to šis įstrigo ir medyje. Jei ne ugniagesiai, varna greičiausiai būtų medyje ilgai neišgyvenus.

Pranešama, jog paskutinę vasaros dieną, apie 14.30 valandą į priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą kreipėsi Gyvūnų globėjų asociacijos nariai su prašymu padėti iš medžio iškelti paukštį. Atvykę ugniagesiai ties Vaidilos g. 20-uoju namu medyje pamatė įstrigusią varną. Paukštis buvo sėkmingai išlaisvintas ir perduotas Gyvūnų globėjų asociacijos atstovei.

„Žmonės iš vakaro teigė matę, kaip didelis pulkas varnų buvo susibūręs prie ąžuolo šakų. Manė, kad varnos ten tiesiog pešasi, tačiau ryte gerdami kavą atkreipė dėmesį, jog viena nelaimėlė varna kabo ant vienos kojos pasikabinusi, aukštyn galva. Vargšelę bandė plaktis sparnais, visaip ištrūkti, tačiau nesėkmingai.

Žmonės kreipėsi pagalbos į mus, kad padėtume ir išlaisvintume nelaimėlę. Pasikvietėme į pagalbą gaisrininkus, kurie greitai sureagavo ir atvyko pagelbėti.

Kol gaisrininkai laužė galvas kaip padėti varnai ir patiems nenukentėti (mat prie pat stovi elektros stulpai), bendravome su vietiniais žmonėmis, kurie mus iškvietė. Pasirodo, varnos nepalikome nelaimėje ne tik mes, žmonės, tačiau ir dar viena varna nebuvo abejinga – gyventojas pats savo akimis regėjo, kaip kita varna tupėjo ant medžio šakos ir bandė padėti savo draugei įvairiais būdais. Va čia tai ištikimybė!

Nukėlus varną, išaiškėjo jos kabojimo ir negalėjimo ištrūkti priežastis – ji visa buvo įsipainiojusi į žvejybinį valą, kuris taip pat užsikabino ir už šakos. Varną apžiūrėję specialistai ją išlaisvino, atpainiojo, suteikė veterinarinę pagalbą.

Šiuo metu varna apgyvendinta reabilitacijai, kol sugis kojos žaizda ir atgaus jėgas.

Norime tarti didelį AČIŪ gaisrininkams-gelbėtojams, kad neliko abejingi, greitai sureagavo, atvyko padėti, o taip pat ir gyventojams, kuriems parūpo varnos likimas ir kreipėsi į mus“, – sakė Gyvūnų globėjų asociacijos Organizacinio komiteto pirmininkė Eglė Mulevičiūtė.

Gyvūnų globos asociacijos nariai labai prašo žvejų nepalikti pakrantėse ar kitose vietose žvejybini valo tam, kad į juos neįsipainiotų gyvūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA