Mokslo metus vėl pasitiksime blaiviai | Kas vyksta Kaune

Mokslo metus vėl pasitiksime blaiviai

delfi.lt 2015/08/31 16:00
DELFI nuotr.

Antradienį visose Lietuvos mokymo įstaigose prasideda nauji mokslo metai. Šiemet prekybininkams jau 9 kartą tenka prisiminti, kad rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiu nevalia.

Tačiau Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas pastebėjo, kad dėl šio draudimo parduotuvės didelių nuostolių nepatiria.

„Apskritai jokių nuostolių nepatiria, nes žmonės, kuriems įsigyti alkoholį yra aktualu, su šiuo draudimu jau yra susigyvenę ir žino, kad rugsėjo 1-ąją mažmeninės prekybos įmonėse nebus galima jo įsigyti. Todėl norintys alkoholio nusiperka dieną ar kelias prieš“, – DELFI sakė jis.

Pašnekovas taip pat pažymėjo, kad parduotuvės per naujųjų mokslo metų dieną stipriai nepasikeičia, tiesiog būna išstatyti įspėjamieji ženklai. Kaip ir nuo 22 val. paprastomis dienomis prekyba alkoholiu būna draudžiama, taip ir rugsėjo 1-ąją tai galioja – tik visą dieną.

„Kasos būna užprogramuotos, kad nebūtų galima į jas įmušti ir parduoti alkoholio prekių. Tai veikia didžiojoje dalyje parduotuvių: tiek didesniuose, tiek mažesniuose tinkluose“, – priminė L. Vilimas.

Prekiautojų atstovas paaiškino, kad blokavimas kasose veikia paprastumo dėlei, kad po to nekiltų jokių interpretacijų, buvo ar nebuvo parduota. Taip visiems paprasčiau, tiek verslui, tiek ir patiems žmonėms, kad nekiltų pagundos.

„Taip galima eliminuoti žmogiškąjį faktorių. Pačioms kasininkėms yra paprasčiau: jos prideda prekę prie kasos ir mato, kad ta prekė negali būti parduota. Jokiose parduotuvėse negalima prekiauti alkoholiu, nepriklausomai nuo to, ar jos dirba visą parą, ar ne. Rugsėjo 1-ąją draudimas galioja visas 24 val“, – kalbėjo L. Vilimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA