Nemuno saloje vyko dažasvydžio čempionatas | Kas vyksta Kaune

Nemuno saloje vyko dažasvydžio čempionatas

Organizatorių nuotr.

Kauno gatvėse gaudžiant motociklams ir besidžiaugiant paskutiniu vasaros savaitgaliu, Nemuno saloje, vyko neeilinis renginys – Lietuvos Dažasvydžio Federacijos čempionato finalinis etapas.

300km/h greičiu skriejantys dažų kamuoliukai, kurių per sekundę išskrenda iki penkiolikos, dėmesį kaustančios aprangos ir efektingi čiuožimai ant žolės, kaitino visų susirinkusių kraują. Susirinko tikrai nemažai – finaliniame etape, dalyvavo ne tik vietinės komandos, tačiau susirinko svečiai iš Latvijos, Rusijos. Viso buvo registruota 10 komandų.

Renginio atmosfera nebuvo įprasta dažasvydžio turnyrui, nes šalia vyko koncertai, ir žaidėjams, kuriems komunikacija yra būtina, buvo kiek neįprasta susikalbėti su komandos draugais.

Oro sąlygos žaidimui buvo idealios, tad lauke virė dinamiška ir greita kova.

Komandos pasidalino į du divizionus ir žaidė rato principu.

A divizione, ryškūs lyderiai buvo čempionato favoritai ir daugkartiniai čempionai – „Diaspora“. Šioje komandoje žaidžia nemažai Lietuvos dažasvydžio rinktinės sudėtyje žaidžiančių žaidėjų, kurie turi sukaupę nemažai patirties, tiek Lietuviškuose turnyruose, tiek užsienyje. Lengvai nukovę Latvijos komandas „Jokers“ ir „Latvia National veteran team“, jie šiek tiek ilgiau kovėsi su Crazy Gun atstovais, tačiau po įnirtingos kovos 3:2, visgi šventė pergalę, akistata su „Shooters“, nebuvo tokia įtempta ir rezultatu 3:1, „Diaspora“ gavusi dar vieną įskaitinį tašką, užtikrintai keliavo į pusfinalį, kur jų laukė komanda iš Kauno – „Red-Hot“.

Kauniečiai „Red-Hot“ – vienintelė komanda, kuri savo sudėtyje turi žaidžiančią merginą. Komanda žaidė B divizione ir jau nuo pirmos kovos, patyrę aktyvų pasipriešinimą. „13 Rajonas“, kurių komandos branduolys mažai keičiasi, aktyviai puolė ir „13 Rajonas“ šventė pergalę 3:2. Kiti susitikimai su „STO“ ir „Grizliais“ nebuvo tokie įtempti ir buvo laimėti 3:0. Paskutinėje kovoje, vėl šioks toks pasistumdymas su vietine komanda iš Kauno „Legionas“, tačiau viskas baigiasi „Red-Hot“ pergale ir kelione į pusfinalį.

Svečiai iš Latvijos „Crazy Gun“, pralaimėję tik turnyro favoritams „Diaspora“, surinko tris pergales ir taip pat žaidė pusfinalyje, o „13 Rajonas“, beveik nesulaukę pasipriešinimo, tvirtai užsitikrino lyderio pozicijas B divizione.

Pusfinalyje, žaidimas vyko labai greitai – pasipriešinimo nesulaukė nei dažasvydžio vilkai „Diaspora“, žaidę su „Red-Hot“, nei „13 Rajonas“, kuriem atiteko priešininkai „Crazy Gun“, abi komandos pasiekė rezultatą 3:1 ir keliavo finalo link, kuris žadėjo būti labai įdomus.

Kovoje dėl trečiosios vietos susikovė Latviai „Crazy gun“ ir Kauniečiai – „Red-Hot“. Pradžioje atrodė, jog Kauniečiai yra žymiai stipresni ir dominavo aikštėje, ypač gražus buvo antrasis „Red-Hot“ taškas, kurį sprintuodamas nuo vidurio aikštės pelnė „Red-Hot“ žaidėjas, persverdamas rezultatą 2:1, tačiau Latviai pakilo lemiamam šturmui, pelnė du taškus iš eilės ir laimėjo kovą dėl trečiosios vietos 3:2.

Finale susitiko nerizikuojantys ir daug patirties turintys, nuolatiniai Lietuvos čempionai – Diaspora ir dar nei karto nelaimėję čempiono vardo, pergalių ištroškę, bei agresyvų žaidimą propaguojantys „13 rajonas“. Kova buvo permaininga ir tikrai verta finalo vardo.

Pirmoje kovoje, „Diaspora“ beveik nesiskleidė ir aikštės centre paliko 3 žaidėjus, tuo tarpu „13 rajonas“, žaidė agresyviai ir greitai. Toks žaidimas iš pradžių nepasiteisino ir Diaspora pelnė pirmąjį tašką. Antroje kovoje, „Diaspora“ parodė visus savo raumenis ir sugebėjo išplėšti pergalę per neįtikėtinai trumpą laiką – 25 sekundes. Jau atrodė, jog „Diaspora“ rimtesnio pasipriešinimo taip ir nesulauks ir tinginiaudama eilinį kartą laimės čempionų titulą, tačiau „13 Rajonas“, pakilo lyg feniksas ir laimėjo dvi kovas iš eilės, įgydami psichologinį pranašumą. Niekas turbūt nesitikėjo, jog gana jauna komanda, neturinti tiek patirties, sugebės taip priešintis „Diaspora“ klubui. Penktosios kovos visi laukė sulaikę kvapą. „Diaspora“ naudojo gynybinę taktiką, o „13 Rajonas“ sau įprastu stiliumi, žaidė agresyviai ir išsisklaidę po aikštę. Prarastų žaidėjų svarstyklės svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę ir galų gale, aikštėje liko tik po vieną kiekvienos komandos žaidėją. Kad ir kaip būtų neįtikėtina, abu žaidėjai eliminavo vienas kitą vienu metu ir skelbiamas pratęsimas. Liko vos 34 sekundės.

Lemiamoje kovoje iki tol besigynusi „Diaspora“, spurtavo ir laimėjo kovą per neįtikėtinai trumpą laiką. Tiesa, po teisėjų patikrinimo, buvo išvaryti 2 „Diaspora“ žaidėjai, paaiškėjus, jog jie buvo pašauti, tačiau paskutinis likęs žaidėjas, išplėšė įspūdingą pergalę „Diasporai“.

„Diaspora“ ir vėl čempionai, tačiau tai tik laiko klausimas, nes vis daugiau komandų meta jiems iššūkį. Kas žino, galbūt tu tapsi naujuoju Lietuvos dažasvydžio federacijos čempionu?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA