Ant plieninio žirgo sėdo ir pats Kauno meras | Kas vyksta Kaune

Ant plieninio žirgo sėdo ir pats Kauno meras

R.Tenio nuotr.

Prie Kauno pilies susipynė šokių melodijos bei motociklų gausmas, mat čia atidarytos dvi šventės – baikerių fiesta „Bike Show Millennium“ ir „Šokantis senamiestis“. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis nepabūgo pats pasimatuoti baikerių kostiumo ir su visais sušokti masinį šokį.

Šiandien Kaunas pasineria į renginių sūkurį. Istorinėje miesto vietoje, prie pilies atidarytos dvi miestą reprezentuojančios šventės „Bike Show“ ir „Šokantis senamiestis“. Atrodo, jog dvi šventės yra visiškai skirtingos, tačiau šį kartą apsijungė bendram pasirodymui.

Šalia Kauno pilies esanti aikštelė dūzgė nuo čia susirinkusių motociklų gausmo. Į šventę atvyko daugiatūkstantinė baikerių minia ne tik iš Lietuvos, bet taip pat ir iš aplinkinių šalių. Išrikiuoti plieniniai žirgai traukė smalsuolių dėmesį, mat galima sutikti ir kaukolėmis apkarstytų, įvairių spalvų ir formų bei tipų motociklų. Baikerių apranga taip pat sudomino ne vieną. Daugiausiai oda dvelkianti apranga, papuošta ne tik klubo simbolika, bet taip pat ir įvairiais šūkiais, piešiniais. Vienas latvis į baikerių šou visada atvyksta su savo palydove – kapucino beždžionele.

Baikerių aprangą pasimatavo ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. „Bike Show“ atidarymo proga miesto vadovas apsivilko „Aliens“ klubo aprangą, kad dar geriau galėtų pajausti šventės dvasią. V. Matijošaitis tikina, jog šiam klubui, kuris ir organizuoja šventę, priklauso nuo senų laikų, tad jam ši šventė labai daug ką reiškia.

„Paskutiniu metu, ypač šią vasarą, tokią aprangą užsidedu itin retai. Jau seniai važinėju su motociklu ir seniai esu klubo narys. Pati „Bike Show“ šventė yra unikali visose Baltijos šalyse, tokio analogo kitur nėra. Tikrai neleisime šventei užgęsti, o po mūsų kažkas kitas pratęs, nes klubas didelis“, – kalbėjo Kauno meras.

Kartu su kitais kauniečiais ir miesto svečiais meras sušoko masinį šokį, skirtą „Šokančio senamiesčio“ šventei. Po to šoko ant motociklo ir kaip tikras vedlys, kolonos pradžioje, išlydėjo daugiatūkstantinę baikerių minią į Nemuno salą, kur vyks pagrindinė „Bike Show“ šventė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA