Po prezidentės apsilankymo – Vilijampolės globos namų direktoriaus pareiškimas | Kas vyksta Kaune

Po prezidentės apsilankymo – Vilijampolės globos namų direktoriaus pareiškimas

R. Tenio nuotr.

Po įvykusių nelaimių Vilijampolės globos namuose apie atsistatydinimą prabilo ir įstaigos direktorius Linas Butkus. Tokį sprendimą padaryti lėmė ir vakar atvykusi šalies prezidentė. Spaudos konferencijos pabaigoje kilo konfliktas, kuris sujaudino globos namų gyventojus.

Nors Vilijampolės globos namai pastarosiomis dienomis skamba ne su pačiomis geriausiomis naujienomis, pusantrų metų direktoriaus vietą užimantis L. Butkus apie pasitraukimą pareiškė tik dabar. Visgi, nors ir pasiryžęs išeiti, direktorius neprisiima atsakomybės už berniuko mirtį, kuris antradienį iškrito pro atvirą trečiojo aukšto tualeto langą.

„Kaltės nenusiimu. Žinau, kad vadovas atsako už viską, jei tai ir nėra jo kaltė. Nejaučiu tiesioginės atsakomybės. Atsistatydinu, nes aš esu žmogus ir man reikėjo laiko pagalvoti. Pasikalbėjęs su namiškiais, prezidente, ministre nusprendžiau atsistatydinti. Kitą savaitę ketinu vykti į ministeriją“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo L. Butkus.

Direktorius tikino, jog čia nuveikė labai daug gerų darbų, pertvarkė visus globos namus. Tai buvo sunkus darbas, bet jam pavyko suvienyti kolektyvą. Anot L Butkaus, jam visada prioritetas buvo vaikai ir jei ne paskutinis atvejis su berniuko nelaime, namuose būtų viskas gerai. Tiek jis, tiek jo pavaduotojas Paulius Aukštikalnis įsitikinęs, jog globotiniai prižiūrimi geromis sąlygomis, o juos nori apšmeižti buvęs darbuotojas Lorenas Miškinis.

Tarp darbuotojų kilo konfliktas

Spaudos konferencijos metu viena darbuotoja paprašė direktoriaus nedaryti skubotų sprendimų ir nepalikti įstaigos. Tada nuaidėjo darbuotojų plojimai, o pats L. Butkus sunkiai tvardė emocijas.

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir L. Miškinis, kuris žiniasklaidai buvo pareiškęs, jog darbuotojai patiria psichologinį spaudimą, tačiau dėl tokio pasakymo kilo konfliktas. Apsižodžiavo tiek L. Miškinis, tiek Vilijampolės globos namų vadovai. Vieni kitus kaltino šmeižtu ir netinkamu elgesiu su globotiniais. Konfliktas paveikė ir konferencijoje buvusius globotinius. Vienas pradėjo karščiuotis,  kitas taip pat vos laikėsi, kad  nepratrūktų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA