Iškilmingai atidarytas naujasis policijos komisariatas | Kas vyksta Kaune

Iškilmingai atidarytas naujasis policijos komisariatas

R. Tenio nuotr.

Tragiškos išvaizdos Santakos policijos komisariatas persikėlė į naują vietą, tad dabar pareigūnai galės dirbti oriai. Raudondvario plente įsikūręs komisariatas po vienu stogu priglaudė ir dvi nuovadas.


Eilę metų Santakos policijos komisariatas kėlė šiurpą ne tik kauniečiams, kuriems tekdavo apsilankyti senamiestyje įsikūrusiame komisariate, bet taip pat ir pareigūnams. Kas rytą pasitikdavo sovietinis milicijos kvapas, rūsčios sienos ir išlūžusios grindys. Tačiau nuo šios dienos pareigūnai ir miestiečiai, kuriems prireikia pagalbos ar yra ne savo noru atvedami į nuovadą, galės jaustis oriai ir įžengti į naujas, sutvarkytas patalpas. Naujasis Santakos policijos komisariatas duris atvėrė Raudondvario plente. Šias patalpas policija nuomosis 10 metų ir jose dirbs iki 100 pareigūnų.

„Atsižvelgiant į tai, kad tos senose patalpose nebūdavo randama pinigų remontui, buvo priimtas sprendimas, jog yra tikslinga išsinuomoti patalpas, kad pareigūnams būtų sudarytos visos normalios sąlygos. Tuo pačiu atsisakant dviejų nuovadų, kurios buvo Šilainiuose ir Vilijampolėje ir suburiant visus į vieną vietą. Čia dabar yra paprastumas ir tvarkingumas, kad žmonės galėtų normaliai, oriai darbuotis“, – kalbėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

„Pareigūnams sudarytos visos darbo ir poilsio sąlygos, o ir žmonėms ateiti į tokį pastatą, tai ir jausmas, ir įvaizdis, pasitikėjimas, kad jo problema bus išspręsta, pakyla, nei atėjus į senąsias Santakos patalpas. Man ten apsilankius buvo grįžimas į gilų sovietmetį, nes tai yra tipinis milicijos pastatas“, – komentavo Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Policijos laukia permainos

Pradėta kalbėti apie rimtas policijos permainas. Šiuo metu derinama, jog į gatves patruliuoti išeitų kuo daugiau pareigūnų. Dėl to policijos atstovai atsisako komisariatų. Tikinama, jog piliečiui nesvarbu, kas padės, ar patrulis, ar inspektorius. Tokios permainos leistų dar labiau priartėti prie bendruomenės.

„Eisime šiek tiek kitu keliu ir mažinsime savo pastatų skaičių ir kuo daugiau žmonių perkelsime eiti ir dirbti į gatvę. Investuosime daugiau lėšų į transportą, kad kuo mažiau žmonių būtų patalpose. Iš esmės patalpose liktų tik sprendimų priėmėjai. Šiai dienai jau pradėta mažinti budėtojų dalis. Jų liks tik 10, tik apskričių centruose, o visi žmonės eis dirbti tiesioginį policijos darbą“, – tikino policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA