Aktyvaus laisvalaikio mėgėjų laukia „Ąžuolyno bėgimas“ | Kas vyksta Kaune

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjų laukia „Ąžuolyno bėgimas“

Organizatorių nuotr.

Jau rugsėjo 5 dieną, daugiau nei tūkstantis aktyvaus laisvalaikio mėgėjų rinksis į istorija alsuojantį Žaliakalnį. Šiemet antrą kartą S. Dariaus ir S. Girėno stadione organizuojamame „Ąžuolyno bėgime“ laukiami ne tik bėgimo mėgėjai, bet ir su įvairiomis sporto šakomis norintys susipažinti kauniečiai – renginio metu vyks įdomi ir interaktyvi „Sporto mugė“.

[galerija kiek=””]

Būreliai tinkami tiek vaikams, tiek suaugusiems

„Planuojame, kad renginyje bus apie 20 įvairią sportinę, aktyvaus laisvalaikio ar kitokią veiklą vykdančių klubų, būrelių, asociacijų, kurie pristatys savo veiklas, leis vaikams ir visiems dalyviams patiems išbandyti jų sporto šaką ar inventorių, vyks įvairūs pasirodymai“, – pasakojo renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Karatė klubo treneris, pasaulio karate vicečempionas, sporto medicinos gydytojas Gediminas Tankevičius pasakojo, kad „Ąžuolyno bėgime“ kvies visus kauniečius, nuo 6 metų amžiaus išbandyti ir atrasti karate sportą.

„Mūsų auklėtiniai mielai visiems pademonstruos karate veiksmus, papasakos apie tai, ką išmoko. Patys dalyviai galės išbandyti karate veiksmus, spyrius. Supažindinsime ir su šio vieno iš seniausių kovos menų filosofija, diržų hierarchija ir sporto nauda mūsų organizmui“, – pasakojo treneris, karate klubo „Stoikas“ įkūrėjas.

Pasak „Ąžuolyno bėgimo“ organizatorių, renginio dalyviams savo sporto šakas išbandyti ir su jomis susipažinti kvies fechtuotojai, bokso, dziudo ir kitų kovos menų klubai, kartingų, šokių, jogos ir kiti klubai. Kauno jaunųjų turistų centras organizuos varžybėles, kurių metu lankytojai galės įveikti smagų kliūčių ruožą. Mugėje dalyvaus ir Laipiojimo centras „Miegantys drambliai“ ir gal būt leis išbandyti laipiojimo smagumą ant mugės teritorijoje įrengtos laipiojimo sienelės. Savo lenktyninį bolidą demonstruos lenktynininkas Modestas Jakas.

Galės pasitikrinti sveikatą ir padėti kitiems

Sveikatingumo centras „Linija sportas“ ne tik pristatysiantys savo treniruotes ir būrelius, bet pagelbės norintiems pasitikrinti sveikatą ir patars kokias sporto šakas rinktis, kokių vengti.

„Atvyksime kartu su trenerių komanda ir mitybos specialiste. Atsivešime įrangą, skirtą matuoti kūno masės indeksą, riebalų ir vandens kiekį kraujyje. Treneriai, pasiūlę atlikti keletą pratimų, galės pasakyti apie žmogaus laikyseną ir patarti, kokios sporto šakos žmogui yra naudingiausios, kokių vengti ir kaip suderinti mitybą“, – pasakojo sveikatingumo centro vadovas Virgilijus Želvys.

Registruojantis į „Ąžuolyno bėgimą“ dalyviai gali paremti Rimanto Kaukėno labdaros grupę ir naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociaciją „Padedu augti“. Tiems kas nespėjo paremti registruojantis, tai padaryti galės renginio metu.

„Jau tapo tradicija, kad renginio metu ir registruodamiesi į bėgimą dalyviai gali prisidėti prie labdaros organizacijų ir palengvinti kitų gyvenimą. R. Kaukėno fondas pildo sunkiai sergančių vaikų svajones, o „Padedu augti“ organizacija neleidžia palūžti sunkius laikus išgyvenančioms šeimoms“, – tikino renginio organizatorius.

Varžybose dalyvaus ir pradinukai ir profesionalai

Distancijų pasirinkimas ir varžybos vėl suorganizuotos taip, kad distanciją sau rastų kiekvienas. Renginyje startus skelbs renginio globėja Austra Skujytė, laukiama ir kito renginio globėjo – Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus apsilankymo.

Visų renginio dalyvių, išskyrus 5 kilometrų „For fun“, laukia išskirtiniai mediniai „Ąžuolyno bėgimo“ medaliai. Jų itin laukia mažieji bėgikai.

„Mums labai svarbu, kad meile sportui kauniečiai užsikrėstų nuo mažens. Dalyvavimas masinėse bėgimo varžybose, medaliai, prizai ir galimybė išbandyti įvairias sporto rūšis mažiesiems dalyviams tikimės paliks gilų įspūdį ir jie čia sugrįš kitais metais“, – pasakojo organizatorius G. Bielskus.
100 metrų vaikučių bėgimo nugalėtojų taurės ir rėmėjų prizai atiteks greičiausiam darželinukui, pirmokui, antrokui, trečiokui ir ketvirtokui. „Ąžuolyno bėgimo“ taurėmis apdovanoti bus ir 400 metrų moksleivių bėgimo nugalėtojai pagal savo klasę.

Renginio partnerė „Hummel“ sportinių rungčių nugalėtojams skiria 4 tūkst. eurų vertės prizų fondą. Kuris atiteks S. Dariaus 15 km, ECOLINES 10 km ir Hummel 5 km distancijų nugalėtojams.

Bėgimo mėgėjams ar profesionalams rugsėjo 5 dieną „Ąžuolyno bėgime“ rengiamos sportinės Hummel 5 km, ECOLINES 10 km distancijos ir S. Dariaus 15 km trasa Premjero taurei laimėti. Susirinkusiems nuotaiką pakels ir linksmojo 100 metrų žmonų nešimo varžybos, bei 400 metrų šeimų bėgimas. Registruotis internetu galima iki rugsėjo 4 dienos.

Dalyvavimas vaikų, moksleivių, šeimų ir žmonų nešimo varžybose yra nemokamas.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA