Kauniečiai paskutinį vasaros penktadienį palydės bėgdami | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai paskutinį vasaros penktadienį palydės bėgdami

Organizatorių nuotr.

Šviečiant mėnesienai daugiau nei pusė tūkstančio bėgikų paskutinį penktadienio vakarą planuoja praleisti įveikdami 8 kilometrus „Naktiniame Orion bėgime“ Kaune. Pasak organizatorių, renginys ne tik primins diskoteką su daug šviesų ir muzikos ir kitomis atrakcijomis, bet ir kviečia visus prisidėti ir padėti nepasiturinčių šeimų vaikams pasiruošti mokyklai.

[galerija kiek=””]

Netradicinis būdas palydėti vasarą

„Vasariški ir karšti orai sportininkus pripratino bėgti vakarais, o baigiantis vasarai ir ankščiau temstant, vis daugiau bėgančių galime sutikti tamsoje. Tikime, kad bus įdomu bėgti tamsoje, dideliame būryje ir taip netradiciškai praleisti paskutinį vasaros penktadienį“, – pasakojo renginį organizuojančio VšĮ „Kauno maratono klubas“ vadovas Algirdas Pukis.

Iki renginio likus vos vienai dienai jau užsiregistravo apie 600 dalyvių, neišsigandusių 8 kilometrų trasos. „Naktinis Orion bėgimas“ prasidės Nemuno saloje, čia dalyvių ir renginio svečių laukia įvairios mankštos, badmintonas, gyva muzika, esant geram orui dalyvius kilnos oro balionas. 21 valandą šviečianti minia Nemuno krantine pasileis link Kauno pilies, kur apsuks ratą ir sugrįš atgal.

„Dalyviams parūpinsime įvairių švieselių, blizgučių ir kitų linksmų atributų. Tiesa, dalyviai turi pasirūpinti prožektoriais, šviesos prietaisais, kad išvengtų traumų ir nesukeltų pavojaus kitiems dalyviams. Sėkmingai įveikusių trasą lauks tikras vakarėlis, o vėliau visi dalyviai galės šėlti „NOX“ klube su Donatu Montvydu“, – tikino organizatorius.

Greičiausiam – išskirtinis prizas

Renginio nugalėtojų laukia Lietuvoje negirdėtas prizas – investicinio fondo „OMX Baltic Benchmark Fund“ vienetai. Juos skiria ir konsultacijas suteiks turto valdymo bendrovė „Orion Asset Management“.

„Šiuo prizu norime paskatinti sportininkus ir renginio dalyvius daugiau domėtis „sveiku finansiniu gyvenimu“ ir nustoti bijoti investicijų. Visgi išsivysčiusiame pasaulyje, net ir netolimose kaimynėse Skandinavijoje, Vokietijoje į investicinius fondus yra investuojama kelis kartus daugiau nei pas mus. Ši investicija yra apsaugota nuo nuvertėjimo kylant infliacijai ar kitų negandų“, – pasakojo bendrovės generalinis direktorius Ramūnas Baranauskas.
Kitų prizinių vietų taip pat laukia rėmėjų dovanos, o visi dalyviai, baigę distanciją per nustatytą laiką gaus atminimo diplomus.

Susilies menas ir parama

Renginio metu gatvės menininkas iš Indonezijos Andres Busrianto pieš šviečiantį paveikslą, kurį renginio pabaigoje parduos aukciono būdu. Už paveikslą surinkti pinigai, kaip ir dalyvių aukos registracijos metu, bus perduotos Ritos Garbaravičienės labdaros ir paramos fondui.

„Už surinktą paramą fondas parūpins nepasiturinčių šeimų vaikams kuprinių, pieštukų, sąsiuvinių ir kitų mokykloje reikalingų daiktų. Visgi paruošti vaiką mokyklai kainuoja nuo 30 iki 150 eurų, tai tikrai didelė suma mažesnes pajams gaunančiai šeimai. O ką jau kalbėti apie vienišas mamas, kurios turi keletą moksleivių? Bėgikų bendruomenė nori prisidėti prie laimingos rugsėjo pirmosios šiems vaikams ir šeimoms“, – teigė A. Pukis.

Rugpjūčio 28 dieną Kaune vyks 8 kilometrų „Naktinis Orion bėgimas“. Bėgimo entuziastai ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai 21 valandą, išblėsus vasaros kaitrai, startuos Nemuno saloje, pasieks Kauno pilį ir sugrįš atgal, kur jų lauks šviesos ir spalvų šou, gyva muzika ir tikra diskoteka. Renginio metu vyks „Impuls“ klubo mankštos, bus galimybė dalyviams pakilti į dangų su oro balionu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA