Konservatorių Kaune laukia didelės permainos | Kas vyksta Kaune

Konservatorių Kaune laukia didelės permainos

delfi.lt 2015/08/26 12:48
R.Tenio nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje keičiasi taisyklės, kaip bus keliami kandidatai vienmandatėse apygardose. Procesas prasidėjo liepos mėnesį, jis gana tylus ir beaistris, tačiau neoficialiai kalbinti konservatoriai neabejoja: pokyčių bus.

Partijoje kalbama, kad apygardų tikriausiai neteks straipsniu apie Adolfo Hitlerio ekonomikos pasiekimus Feisbuke pasidalijęs 75-erių metų Arimantas Dumčius ir 78-erių Seimo narė Vida Marija Čigriejienė.

Neoficialiai teigiama, kad Kalniečių apygarda iš A. Dumčiaus gali pereiti buvusiam Kauno merui Andriui Kupčinskui, o Panemunės – iš V.M. Čigriejienės Tadui Langaičiui, nors pastarasis esą skyriuje vertinamas ne tik teigiamai. Tačiau niekas nesitiki, kad šie politikos senbuviai lengvai užleis savo vietas.

Esama kalbų, kad Kauno Centro apygarda gali pereiti iš Vincės Vaidevutės Margevičienės jaunajai politikei Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei, kuri anksčiau kandidatavo ir pralaimėjo Žirmūnuose, Vilniuje.

Į rinkimus tikrai nebeis ir Dainavos apygardoje laimėjęs Kazimieras Kuzminskas – jo apygardos norėtų vietinis konservatorius, Dainavos skyriaus pirmininkas Paulius Lukaševičius.

Taip pat nežinoma, ar artėjant 2016 m. rinkimams, visiškai pasitaisys infarktą praėjusią savaitę patyrusio Kazio Starkevičiaus sveikata. Praėjusiuose rinkimuose K. Starkevičius Seimo nario mandatą laimėjo Pramonės apygardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA