Kauno vandens pramogos: laivų trūkumas, baidarių maršrutai ir kelionė į Nidą | Kas vyksta Kaune

Kauno vandens pramogos: laivų trūkumas, baidarių maršrutai ir kelionė į Nidą

Asociatyvinė/ R.Tenio nuotr.

Šiais metais turistams ir kauniečiams siūloma ypatingai daug vandens pramogų. Panašu, jog tokios pramogas vis labiau pamėgsta ne tik patys miestiečiai, bet taip pat ir užsienio turistai. Viršų ima pramoginiai laivai bei baidarės.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ vasaros sezono pradžioje skelbė eibę pramoginių laivų maršrutų, apimančių tiek Nemuną, tiek Kauno marias. Sezonui artėjant į pabaigą, panašu, jog jis pasiteisino ir vis labiau įsilieja į kitų pramogų sūkurį.

„Maršrutas Kaunas – Birštonas yra iš ties populiarus, bilietai tiesiog ištirpo. Skambina dažnai žmonės, kurie klausia, gal išeitų padaryti papildomus maršrutus. Tačiau trūksta laivų, kurie aptarnautų keleivius. Be to, kapitonams per didelis krūvis, nes jie plukdo ir į Rumšiškes bei šiaip ekskursijas po Kauno marias. Visgi, tikimės, kitais metais galbūt išeis padažninti maršruto į Birštoną grafikus“, – kalbėjo Kauno turizmo centro vadovas Sigitas Sidaravičius.

Pašnekovas pastebi, jog nors į laivą susirenka keleivių, negalima gauti subsidijų, nes laivas neturi keleivinio maršruto statuso. Tokią poziciją lemia tai, jog Birštone nėra prieplaukos, tačiau europiniais pinigais siekiama visoje šalyje įrengti įvairių prieplaukų, tad tikima, jog situacija pasikeis.

Ne ką mažiau populiarūs laivai, plaukiojantys Nemune, upe žemyn. Tiek naujai paleistas „Kauno“ laivas, tiek jau kauniečių pamėgtas „Tolstojus“ pritraukia pilnus laivus keleivių, norinčių Kauną pamatyti iš kitos pusės.

Populiarėja baidarės Nemune

Turizmo centro atstovas pastebi, jog vis daugiau kauniečių ir miesto svečių atranda baidares. Ypatingai populiarėja plaukti nuo Algirdo Brazausko hidroelektrinės iki Santakos ar „Combo“ klubo, nes maršrutas nėra sudėtingas, tačiau galima pamatyti labai daug.

„Turistai, pabandę šį maršrutą lieka maloniai nustebinti, nes jis tinka ir kelionėms su vaikais, mat plaukimas nėra ekstremalus. Žmonės ganėtinai trumpame maršrute gali pamatyti įvairius miesto rajonus ir jų atspindimą veidą. Dažnai girdžiu, jog nesitikėjo pamatyti gražių krantų, įvairių paukščių ar bebrų užtvankų“, – tikino S. Sidaravičius.

Šį maršrutą dažnai išbando ir plaustais, tačiau dėl nusekusio Nemuno, kol kas to daryti nerekomenduojama.

Pašnekovas pabrėžia, jog ypatingai šiais metais vandens pramogomis pasižymėjo Lampėdžio ežeras. Čia kauniečiai galėjo išbandyti ir tas pačias baidares, ir irklentes, vandens dviračius ar išbandyti jėgas „Wake up“ parke.

Kelionės į Nidą planai

Vyresnieji kauniečiai pamena, kai iki Nidos buvo galima nuplaukti su greitaeigiais laivais, vadinamosiomis raketomis. Šiuo metu vandens kelias nuo Kauno iki Nidos yra nepasiekiamas ne tik dėl nusekusios upės, bet ir dėl laivų trukumo. Visgi, neslepiama, jog toks maršrutas būtų puiki pramoga, ypač užsienio svečiams.

„Vyksta įvairios diskusijos tiek su Vandens kelių direkcija, tiek su verslininkais dėl maršruto į Nidą atgaivinimo, nes tai ypač patrauklu vokiečiams, kurie yra šiuo metu pagrindiniai turistai. Šiuo metu trūksta ir laivų, nes jei į pajūrį maršrutas būtų patvirtintas, turime turėti bent du laivus“, – kalbėjo TIC vadovas.

S. Sidaravičius prisipažįsta, jog šiuo metu nėra konkrečių datų, skelbiančių, kada galėtų atsirasti kelionės laivu į Nidą, tačiau patikina, jog šis klausimas tikrai nėra užmirštas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA