Nelegalai iš Indijos bandė slėptis Kauno daugiabutyje | Kas vyksta Kaune

Nelegalai iš Indijos bandė slėptis Kauno daugiabutyje

VSAT nuotr.

Sėkmingai realizavę surinktą žvalgybinę informaciją pasieniečiai Kaune sučiupo keturis nelegalius migrantus iš Indijos bei tris jiems talkinusius lietuvius. Tarp pastarųjų – ir sulaikymo metu pasieniečiams pasipriešinęs bei ašarinėmis dujomis tramdytas įtariamasis neteisėtos veiklos organizatorius.

Antradienį paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai ties Švenčionių rajono Adutiškio miesteliu aptiko kelių asmenų žolėje paliktą brydę. Ji vedė per valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Vietovę patikrinęs VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi nusekė iki vietinės reikšmės kelio Adutiškis – Ramoniūnai, kur sienos pažeidėjų pėdsakai dingo.

Pasieniečiai jau turėjo žvalgybinės informacijos apie pažeidėjus bei jų gabentojus, todėl šių asmenų sulaikymą tą pačią dieną surengė Kaune. Čia buvo pasitelktos papildomos pasieniečių kriminalistų pajėgos iš VSAT centrinės įstaigos Vilniuje, Ignalinos rinktinės bei jos Specialiosios paskirties užkardos.

Pasalą surengę VSAT pareigūnai stebėjo, kaip prie vieno Kauno daugiabučio privažiavo automobiliai „Audi A4 Avant“ lietuviškais numeriais ir „Škoda Fabia“ čekiškais numeriais. Iš jų išlipę vairuotojai kartu su „gyvuoju kroviniu“ patraukė į namo laiptinę. Čia juos ir sučiupo pasieniečių kriminalistai. Sulaikymo metu nelegalius migrantus lydėję vyrai pasipriešino VSAT pareigūnams, tačiau greitai buvo sutramdyti ašarinėmis dujomis bei surakinti antrankiais.

Pasieniečiams įkliuvo keturi dokumentų neturėję nelegalūs migrantai, prisistatę Indijos piliečiais. Taip pat sulaikytas juos „Audi A4“ vežęs 36 metų kaunietis ir, įtariama, nelegalių migrantų gabenimą organizavęs 59 metų Kauno gyventojas. Pastarasis vairavo „Škoda Fabia“. Be to, buvo sulaikytas ir buto, į kurį lietuviai vedė nelegalius migrantus, šeimininkas, 58-erių kaunietis.

Jam ir 36-erių vairuotojui VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Dar didesni nemalonumai laukia šią nusikalstamą veiką, įtariama, organizavusio 59-erių kauniečio. Jis už padarytą nusikaltimą laisvės gali netekti dešimčiai metų.

Po apklausų kauniečių trijulę ir indais prisistačiusius migrantus pasieniečiai uždarė į areštinę. Įvykio aplinkybes toliau tiria ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo atliekantys VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA